Lapland O Week erämaan valtiaat

Lapin luonto, jylhät tunturit ja haastava etappikoitos erämaan valtikasta

Tunturiluonto

Haastavaa suunnistusta ja kovaa vauhtia tunturien syleilyssä

Laadukkaat raDAT

Huippuunsa viritetyt radat ja haastavat rastipisteet

VAIN KOVIMMILLE

Paikkoja on rajoitettu määrä

Konsepti on yksinkertainen

Viiden etapin koitos

1. Pikamatka Jääkausiränni

Kattaus: Minuutin lähtöväli, legendaarinen pikamatka ja todella vauhdikas tunturirinne. Kenellä riittää vauhti ja kuka ajaa itsensä ulos heti ensimmäisessä uomassa. Sähäkkä startti etappikisaan.

Jääkausiränni 2020 karttapala

2. Pitkämatka Velhon kota

Kattaus: Pitkämatka ilman kompromisseja: vauhtia on pidettävä, sillä näkyvyyttä piisaa, nousua tulee, kun joenrannassa käydään ja matkaakin kertyy riittävästi. Homma päättyy tietysti Isometsän nousuun.

pitkä

3. Keskimatka Tunturipalo

Kattaus: Alas kylälle, ylös tunturiin ja matkalla pari rastia rinteessä olevista supista? Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on luvassa, sillä maasto on nopea, tekninen ja salakavala. Isometsä kummittelee tässäkin kisassa, joten happoa tulee.

keskari

4. Keskimatka Pikkulaki

Kattaus: Lähtö avotunturissa ja kisakeskus tunturinjuurella. Välissä yli 100m korkeuseroa. Aainekset unohtumattomalle keskimatkalle on kasassa. Alamäkisuunnistusta suppaan ja ylämäkeen happoa vastaan on ratamestarille hieno mahdollisuus tehdä MM-tason haastetta.

Pikkulaki

5. Pitkämatka takaa-ajo Tunturihäntä

Kattaus: Viikon kruunu eli takaa-ajona pitkämatka. Paras ensin ja jahti päälle. Ja jottei erot "revähdä", niin kuuluisa aaltolähtö pitää huolen siitä, että tilanne pysyy räjähdysherkkänä. Ja jotta saadaan lisää jännitystä, niin naiset lähtee samalle radalle hetkeä ennen miehiä.

Pitkämatka - Tunturinhäntä

Se mitä tapahtuu erämaassa, ei jää erämaahan

Viestintästrategiamme

GPS seurantaa livenä

Kaikilla osallistujilla on GPS-seuranta koko viikon, jotta yksikään virhe ei jää huomaamatta. Ole siis kotona ja seuraa miten erämaa pitää huolen pallukoista.

Huippulaatuista sosiaalista- ja perinteistä mediaa

Kuvaajia on väijymässä rinteissä ja kynttilökuusten takana ja jaamme väijytyksen tuloksia eri kanavissa. Saatamme kutsua paikalle myös lehtimiehiä.

Virtuaalinen mediatilaisuus

Urheilijat on kaikki kaikessa, ja siksi heiltä kysytään ja heitä kuunnellaan. Kaikkia kiinnostaa mitä kesällä on tehty ja onko kunto rautaa, joten olisi tyhmää jättää kysymättä. Kisan jälkeenkin pääsee kertomaan hyviä ja huonoja kommentteja.

Jaamme tarinoita kaikkialle

Lataamme karttoja interwebbiin, reittejä sosiaaliseen mediaan ja videota sinne sun tänne. Luvassa on Lapin lumoa laajalla rintamalla sinne laiturin nokkaan tai työpisteelle.

Maailmanluokan menoa

Kaksi sarjaa

Daamit

20 + 2 paikkaa

Jakautuu seuraavasti:

Lapin omat tyttäret (2/2 paikkaa täytetty)
Nousevat tähdet eli juniorit (4/4 paikkaa täytetty)
14 paikkaa jaetaan menestyksen ja hakemuksen perusteella (14/14 paikkaa täytetty)

2 paikkaa suunnistusvaikuttajille (2/2 paikkaa täytetty)

Pidätämme oikeuden kutsua mukaan mustia hevosia.

Herrat

20 + 2 paikkaa

Jakautuu seuraavasti:

Lapin omat pojat (2/2 paikkaa täytetty)
Nousevat tähdet eli juniorit (4/4 paikkaa täytetty)
14 paikkaa jaetaan menestyksen ja hakemuksen perusteella (14/14 paikkaa täytetty)

2 paikkaa suunnistusvaikuttajille (2/2 paikkaa täytetty)

Pidätämme oikeuden kutusa mukaan mustia hevosia.

Miten pääsen kisaamaan?

Sarjat on täynnä. Mikäli olet yksi Suomen parhaista, niin voimme harkita paikkoja mustille hevosille. 

Olen suunnistusvaikuttaja, haluan mukaan?

Vaikuttajat on valittu. Mikäli haluat mukaan vaikuttajatiimiin ja raportoimaan suunnistustunnelmaa ja fiilistä tunturista, niin ole rohkeasti yhteydessä. Katsotaan sopiva yhteistyömalli. Arvotamme kaikkea sisältöä blogeista vlogeihin ja lehtijutuista instagramiin ja tiktokista perinteisiin laadukkaisiin valokuviin.

Kutsukilpailussa ei ole osallistumismaksua. Ei tarvetta ilmoittautua erikseen. 

Miksi ajaisin Lappiin suunnistamaan?

Viikko laadukkaita kisoja Tosissaan, samalla Lapista nauttien

Haastavat kisat uskomattomassa maastossa

Takaamme, että kukaan ei pääse helpolla ja luvassa on MM-tason ratoja MM-tason suunnistajan kynästä. Maastot jättää jäljen, jonka muistaa pitkään. 

Arvokkaat palkinnot

Se on varmaa,  että voittaja muistaa voittaneensa. Emme jaa palkinnoksi rihkamaa vaan jotain, millä on todellista arvoa. 

Viikko täynnä treeniä 

Vaikka teemme kaikkemme, että kilpailu voitosta on kovaa, niin se ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa. Pakkaa farmariauto ja suunnaksi Lappi. Viikko tuntureilla hyvällä porukalla treeniä näkyy SM-kisojen tuloksissa aivan varmasti. 

Miten tapahtumapaikalla toimitaan?

tarkemmat ohjeet

Nämä suunnistajat ovat ainakin mukana

Kuka on Erämaan valtias?

Herrat

ojala

Aaro Ojala, Kouvolan Suunnistajat

Mies 18-vuotiaiden herrojen Euroopan ehdottomasta kärjestä ja siitä osoituksena viestin Euroopan mestaruus 2019 ja samojen kisojen pitkänmatkan 11. posti. 

@aaro_ojala

syrjäläinen Topi

Topi Syrjäläinen, Helsingin Suunnistajat

Läpimurtoaan tekevä maajoukkuemies, jolla vyöllään viime vuodelta MM-keskimatkan 25. sija. ja vuodelta 2020 huhut kertovat todella kovasta kunnosta.

@topisyrjalainen

knuuttila

Mikko Knuuttila, Ikaalisten Nouseva Voima

Ikaalisten karhu, pitkien matkojen spesialisti ja Suomen mestari (2016 erikoispitkän SM-kulta). Maajoukkue paita on tuttu asuste ja 3000m menee alle 9min. 

mikkoknuuttila.com

@mknuuttila

ikonen

Pasi Ikonen, Paimion Rasti

Maailmanmestari ja laji-ikoni, joka hioo huippukuntonsa huhujen mukaan Ylläksellä. Nyt mies pääsee irti pikamatkalle tutussa paikassa, joten tulos voi olla huikaisevaa. 

@pais.ikonen

MKirmula

Miika Kirmula, Kalevan Rasti

Mies joka kyykyttää Daniel Hubmania ammatikseen. MM-mitali viestistä ja Sotilaiden PM-kultaa. Suomen yksi ykköspyssyistä.  Huhujen mukaan hirveässä iskussa. 

@mkirmula

aksu

Akseli Ruohola, MS Parma

Nuori mies, joka teki läpimurtonsa heti kättelyssä aikuisten eliittiin. Maajoukkuekasvo, joka talvella haastoi Lundanesin tosissaan Espanjassa. SM-yön ja tiomilan kuningas.

@aksu_r

arttu syrjäläinen

Arttu Syrjäläinen, Helsingin Suunnistajat

Mr. Jyväskylä Night Challenge, karttaguru, suunnistusvaikuttaja ja Suomen mestari viestistä 2019. Syrjäläinen Bros parivaljakon toinen osapuoli, joka on talvehtinut huhujen mukaan hyvin.

kotisivut

Samuli Peltola

Samuli Peltola, Jämsän Retki-Veikot

H18 ranki kärki vuonna 2019 ja nuorten MM-kisaedustus vyöllä. SM-mitaleita löytyy repullinen. Lähtee haastamaan tosissaan vanhempiaan. 

@samulipeltola

a kuukka

Anton Kuukka, Tampereen Pyrintö

Suomen kestävin suunnistaja 2019 ja Kuukka Bros parivaljakon kovempi karttamies. Tottunut treenaamaan Lapissa, joten yksi jokerikorteista. 

kuukkabros.com

@antonkuukka

ahola

Topias Ahola, Navi

Tuleva lääkäri ja yksi harvoista suomalaisista, jolla on maailmancup pisteitä sprintin knock-outista. Parhaat meriitit sprintistä, mutta maastossakin kulkee, kun lippu halkeaa. 

aholasport.fi

@topiasaloha

eikka

Einari Heinaro, Helsingin Suunnistajat

Viestin Suomenmestari 2019 ja erikoispitkän erikoismies, joka tunnetaan varmana suorittajana. Vahva kestävyyspohja saattaa olla kova sana Lapin rinteissä. 

Ojanaho

Olli Ojanaho, Helsingin Suunnistajat

Lapin ja Rovaniemen kasvatti, jolla on repullinen nuorten maailmanmestaruuksia. Maailmancupissa vauhti on riittänyt sijaan 7., mutta parhaat vuodet ja suoritukset vielä edessä. 

@olliojanaho

Paulins

Arturs Paulins, Kalevan Rasti

Latvian maajoukkuemies, joka on parhaimmillaan murjaissut MM-pitkällä sijalle 20 vuonna 2017 Virossa. Sprinttikin kulkee kansainvälistä vauhtia, joten laittaako Latvian härkä koko porukalle luun kurkkuun Lapissa?

@arturs.paulins

pajunen

Jere Pajunen, Kalevan Rasti

Kolminkertainen Jukolavoittaja, kulkupäälikkö ja polkujuoksijapiireissä tunnetaan Ansion kyykyttäjänä. Lapin nopeahkot maastot ja nousut saattaa olla Pajusen vahvuus?

@jere.pajunen

Juho Korpi

Juho Korpi, Navi

Ylläksen naapurikylän kaveri, Ylitornion kasvatti on tekemässä vahvaa nousua Suomen kärkeen. Toisen Lappi-paikan saava Juho teki viime vuoden parhaan tulosen Lapissa, joten Ylläs saattaa olla paikka läpimurrolle. 

Saari

Saari Toni, Paimion Rasti

Pitkänmatkan spesialisti ja Suomen mestari kuninkuusmatkalta. On luvannut tahkota Laajavuorta koko kesän ja tulla Lappiin hirveässä lyönnissä.

@saareton

Salmenkylä

Anton Salmenkylä, Helsingin Suunnistajat

USA:n maajoukkuemies, positiivisuuden perikuva ja suunnistusvaikuttaja vailla vertaa. MM-finaalipaikka vuodelta 2019 on tämän sähäkän kaverin kovin noteeraus. 1240 IG seuraajaa odottaa, mitä Lapissa tapahtuu. 

@antonsalmenkyla

aaro aho

Aaro Aho, Valkeakosken Haka

Mies, joka oli 2019 H20 sarjan rankikärki, hyllyssä repullinen SM mitaleja ja tilillä asiallisia TOP 20 sijoituksia Nuorten MM-kisoissa. Raskaiden maastojen erikoismies, joka on valmiina miesten sarjaan. 

@aaroaho

Oskari Lepistö

Oskari Lepistö, MS Parma

18-vuotiaana oli lähellä murtautua nuorten MM-joukkueeseen, mutta jäi niukasti varasijalle. EM-kisakävijä, joka tunnetaan kovana harjoittelijana. Yleensä parhaimmillaan katsastuksissa ja kovissa paikoissa, joten saattaa olla kova luu tunturissa. 

@_peettersson_

Timo Sild

Timo Sild, Koovee

Viikon yksi kovimmista menijöistä, Viron paras suunnistaja ja MM-kisoissa useita TOP10 sijoituksia. Varma suorittaja ja keskimatkan erikoismies. 

@timolaurus

Sorsa

Aleksi Sorsa, Tampereen Pyrintö

Huhut kertovat, että muutaman vuoden takainen Nuorten MM-mitalisti on hirveässä lyönnissä selätettyään vihdoin allergiaoireet. Menestys nuorten sarjoissa oli murskaavaa, ja kausi 2020 lienee nuoren miehen läpimurto. Suomen eturivin suunnistus vloggaaja. 

@sorsaleksi

youtube

Anttolainen

Aleksi Anttolainen, Lahden Suunnistajat

2020 5000m alle 15min, SM-mitalisti ja tasaista suorittamista Suomen absoluuttisen  kärjen takana. Mies, joka junaili Lahden Suunnistajien nousun ja uuden valmentajan johdolla Anttolainen seilaa kohti läpimurtokauttaan. 

@aleksianttolainen

Daamit

venla

Venla Harju, Tampereen Pyrintö

5 MM-mitalia puhukoot puolestaan. Tampereen kasvatilta vauhtia löytyy sprintistä keskimatkaan. Odotamme kovaa tulosta.

@metsanvenla

teini

Marika Teini, SK Pohjantähti

MM-mitali keskimatkalta 2018 ja pari viestimitalia on kovanluokan suora, joka on vain harvojen kaapissa. Periksiantamaton urheilija ja yksi Suomen parhaista.  

@marikateini

enlund

Alexandra Enlund, Pargas IF

7. sija maailman cupin sprintissä osoittaa, että vauhtia on jaloissa. Mutta miten Lapin nopeat uomat, yllätyskortti voittotaistoon?

@alexandraenlund

haataja

Anna Haataja, SK Pohjantähti

Lapin oma tyttö, joka ei tiedä parempaa tapaa viettä kesää kuin suunnistaa Lapissa. EM-kisojen 7. pitkällämatkalla 2018 ja nuorten maailmanmestari. 

annahaataja.com

@annahaataja

mänkärlä

Aino Mänkärlä, Lynx

Maajoukkue debyyttinsä viime syksynä Kiinassa tehnyt Aino takoi viime vuoden SM kisoissa tasaista ja hyvää sarjaa 10 parhaan joukkoon. Siinä voi olla salaisuus myös Lapin valloitukseen?

@ainomankarla

ukskoski

Karoliina Ukskoski, Koovee

Nuorten MM-mitali, yli 1000 seuraajan some, SM-mitali ja Venlojen viestissä kärkiletkoissa vaihtoon on kovaa valuuttaa meriitteinä. Nimi mieleen. 

@karoukskoski

inka nurminen

Inka Nurminen, Jämsän Retki-Veikot

Nuorten EM-kulta, TOP10 Nuorten MM-kisoissa sekä repullinen SM-mitaleita. Valmiina haastamaan vanhempia kilpasiskoja Ylläksen rinteissä. 

@inkanurminen

Anni Haanpää

Anni Haanpää, Tampereen Pyrintö

Annilla on taskussaan useita nuorten EM-mitaleita, TOP6 SM-kisoissa 2019 ja tuoreimpana tämän kevään kovat juoksut hurjatasoisissa Tampereen viikkokisoissa. 

@annihaanpaa

Hulkkonen

Johanna Hulkkonen, Koovee

SM sprintti TOP10, Euromeeting TOP6, Venlojen viestin 4. ja vaikuttajana yli 1000 seuraajaa. Asialliset luvut, mutta vammojen takia paras potentiaali vielä ulosmittaamatta. 

@johannahulk

silja kauppinen

Silja Kauppinen, Kalevan rasti

TOP10 SM-kisoissa ja yleisurheilussa SM-kultaa puhuvat puolestaa. Kainuunkasvatti on elementissää pohjoisen maastoissa ja rinteillä, joten Lappi on kuin tehty hänelle.

@siljakau

Sonja Julkunen

Sonja Julkunen, Turun Suunnistajat

Suunnistusbloggari, räväkkä somettaja ja Lapland O Week vaikuttaja. Kirjoittelee ajatuksiaan suunnistuskuplasta ja etenee kohti omia rajojaan. Valmis raportoimaan Lapista laadukasta sisältöä.

kotisivut

@sonjatuulia

klemettinen

Veera Klemettinen, Suunta Jyväskylä

Kaksinkertainen mitalisti nuorten MM-kisoista 2017 ja SM kisojen TOP6 sijoitus vuodelta 2019. Vahvaa läpimurtoaan tekemässä kohti Suomen absoluuttista kärkeä. 

@veeraklemettinen

Lotta Eerola

Lotta Eerola, Tampereen Pyrintö

Nuorten euroopanmestari, Nuorten maajoukkueen vakiokasvo sekä suurviestimenestyjä Pyrinnön punaisissa. Naisen ollessa kisapaikalla nauru raikaa ja kaikilla on hauskaa.  

@eerolalotta

Janina Donner

Janina Donner, OK 77

D20 sarjan ranking ykkönen, joka viihtyy Lapin maastoissa. Siitä osoituksena suvereeni SM-keskimatkan voitto 2019 Taivalkoskella. Valmiina taistelemaan erämaan valtiaan tittelistä. 

@janinashh

Mikaela Karjalainen

Mikaela Karjalainen, Jämsän Retki-Veikot

Kolme SM-kultaa ja Europan mestaruus kertovat tämän naisen potentiaalista. Omaa todella kovan voitontahdon ja Lapin erämaassakin tarkoitus on tehdä tulosta. 

@miksumariaa

Evely Kaasiku

Evely Kaasiku, Koovee

Viron paras naissuunnistaja, MM kisoissa murtautunut 20 parhaan joukkoon ja maailmanrankilla kunnioitettava sijoitus 36. Treeni Lapin koitoksia varten on alkanut. 

@evelykaasiku

uotila

Ulrika Uotila, koovee

Kooveen varma viestisuunnistaja, SM-kisoista on kasassa värisuora mitaleja ja sprintissä ajoittain vauhti riittänyt lähelle maailman kärkeä. Muutaman haastavamman kauden jälkeen valmis taas taistelemaan kärkisijoista. 

@ulrikauotila

Emmasofiasi

Emma Silvennoinen, Paimion Rasti

Aurinkoinen ja positiivinen urheilija, jonka tekemistä on ilo seurata sosiaalisesta mediasta. Paimion Rastin edustusryhmän mukana hienoa viestimenestystä. Luvannut näyttää Lapin parhaat puolet seuraajilleen!

@emmasofiasi

amynymalm

Amy Nymalm, Pargas IF

Amy teki läpimurtonsa naisten Suomen kärkeen heti kättelyssä. Siitä osoituksena Suomenmestaruus yökilpailusta ja nippu muita kovan luokan tuloksia kauden tärkeissä kisoissa. Varmana suorittajana varmasti yksi ennakkosuosikeista. 

@amy_nyma

Venla taulavuori

Venla Taulavuori, Alatornion Pirkat

Alatornion Pirkkojen neito on tehnyt kovaa läpimurtoa Euroopan juniorisuunnistuksen eliittiin. Siitä osoituksena viestimitali ja TOP6 sijoitus. Lappilaisena saattaa taitaa Ylläksen haasteet muita paremmin?

@venlataulavuori

Ida Haapala

Ida Haapala, Espoon Suunta

Nuorten maailmanmestari pitkältä matkalta vuonna 2019 Tankasta, joten meriitit ovat kunnossa. Hiihtokin kulkee ja fysiikka on hirvittävä, joten Ylläksen nousut saattavat tuntua jopa kotoisalta. 

@idahaapala

Elisa Mattila

Elisa Mattila, Kouvolan Suunnistajat

Nuorten maajoukkuesuunnistaja, jolla useita EM-mitaleita ja viime vuodelta paikka Nuorten MM-kilpailuissa. Usean SM-kullan nainen lähtee tosissaan haastamaan vanhempia kilpasiskoja Lapin tuntureille. 

@elisa.mattila

SEURAA MITÄ TAPAHTUU SOMESSA

Liity UUTISKIRJEelle

Heräsikö kysymyksiä?

Ota yhteyttä

  • Liikup
  • info@liikup.com