info@liikup.com

Oletko sinä erämaan valtias tai valtiatar?

Kovista kovin kutsukilpailu parhaista parhaille erämaan ankarassa syleilyssä. Näyttämönä Lapin luonto ja jylhät tunturit. Kolme kovaa kilpailua. 

Uskomaton tunturiluonto

Haastavaa suunnistusta ja kovaa vauhtia tunturien syleilyssä

Maailmanluokan raDAT

Huippuunsa viritetyt radat, jossa aivot ja jalat ovat tiukilla

VAIN KOVIMMILLE

Mukaan ei kaikilla ole asiaa. Paikkoja on rajoitettu määrä, ole kunnossa.

Konsepti on yksinkertainen

Kolme ankaraa kilpailua.

1. Pitkämatka

Kattaus: Klassikon ainekset olemassa, pitkämatka avotunturissa. Nousumetrejä isosti, reitinvalintaa rajusti ja rinnettä, jossa on vain kompassi pelastaa. Kilpailu, josta puhutaan pitkään. Kukaan ei tule pääsemään helpolla, mutta huippu-urheilun tuleekin olla kovaa peliä.

kukas karttapala

2. Keskimatka

Kattaus: Keskimatka ilman kompromisseja: vauhtia on pidettävä avotunturissa, nousua kertyy ja haaste on koko ajan tapissa. Alamäkeen kun laittaa vaihdetta silmään, niin virheitä tulee. Kenellä riittä jalka ja hermot lappilaisella keskimatkalla?

Kukas laki

3. Yhteislähtö

Kattaus: Viikon kruunu eli yhteislähtö tunturinrinteessä. Vauhti on todella kovaa ja suunnistus käsittämättömän vaikeaa. Kova taistelu sijoituksista ja nokkela hajonta saattaa muodostaa tästä ikimuistoisen formaatin. 40 huippukuntoista miestä ja naista tunturin juurella samalla viivalla, vain yhdet voittajat.

Jääkausiränni 2021 LOW

Se mitä tapahtuu erämaassa, ei jää erämaahan

Raportoimme tuntureilta niin, että kuuluu

Reaaliaikainen GPS-seuranta tuo jännityksen

Jokaisella erämaasoturilla on GPS-seuranta koko viikon, jotta yksikään virhe tai nukahdus ei jää huomaamatta. Pidämme huolen viihteestä ja jännityksestä, ja olemme varmoja, että erämaa tulee kohtelemaan "pallukoita" ankaralla kädellä.

Kuvaaja-armeija erämaassa

Tietääkö muu maailta, että ankara huippusuunnistus Kukastunturin juurella on uskomatonta urheilua? Ei välttämättä. Siksi välitämme fiilistä ja tunteita tuntureilta kuvien muodossa. Näin urheilijat saavat sitä, mitä ansaitsevat: arvostusta. Jaamme kuvia medialle, someen ja vapaasti kaikkien käyttöön.

Livenä tunturissa

Urheilijat ovat kaikki kaikessa, ja siksi heiltä kysytään, heitä kuunnellaan ja heitä seurataan. Pyrimme saamaan kamerat ja yhteydet kuntoon, jotta voimme lähettää tunnelmia ja tilannetta suoraan kuuluisaan "nettiin" eri alustojen kautta. Pyrimme myös kirjoittamaan juttuja printtimediaan ja muihin järkeviin paikkoihin.

Jaamme tarinoita ja fiilistä isosti

Lataamme karttoja interwebbiin, reittejä sosiaaliseen mediaan ja videota sinne sun tänne. Luvassa on Lapin lumoa laajalla rintamalla sinne laiturin nokkaan tai etätyöpisteelle. Pyrimme siihen, että LOW muistetaan, sitä arvostetaan ja sitä kadehditaan.

Maailmanluokan menoa

Kaksi sarjaa

Valtiattaret

maks. 40 paikkaa

Jaetaan seuraavasti:

Lapin omat tyttäret
Nousevat tähdet eli juniorit
Suurin osa menestyksen ja hakemuksen perusteella.

Pidätämme oikeuden kutsua mukaan mustia hevosia.

Valtiaat

maks. 40 paikkaa

Jakautuu seuraavasti:

Lapin omat pojat
Nousevat tähdet eli juniorit
Suurin osa menestyksen ja hakemuksen perusteella.

Pidätämme oikeuden kutusa mukaan mustia hevosia.

Olisitko sinä valmis kohtaamaan tunturit huippuiskussa?

Hae paikkaa Erämaan Valtioista

Miten paikat jaetaan?

Starttipaikka myönnetään heti, kun hakijalla on riittävän kova näyttö omasta kunnostaan.

Automaattiseen valintaan riittää todennäköisesti esimerkiksi jokin seuraavista (edelliset kolme vuotta):

- henkilökohtainen SM-kulta
- MM-kilpailuissa 20 parhaan joukossa
- World Cup TOP 20 noteeraus
- Nuorten MM TOP 10
-Suomen ranking ykkönen
- merkittävä kansainvälinen noteeraus viimeiseltä kahdelta vuodelta
-hirvittävän kova muun lajin tulos + osoitus suunnistusosaamisesta

Miksi ajan Lappiin kisailemaan?

Viikko laadukkaita kisoja Tosissaan, samalla Lapista nauttien

Haastavat kilpailut eeppisissä maastoissa

Takaamme, että kukaan ei pääse helpolla ja luvassa on MM-tason ratoja MM-tason suunnistajan kynästä. Maastot jättää jäljen, jonka muistaa pitkään. 

Aikaa treenata huippuympäristössä

Laitamme kaikki peliin, jotta saamme luotua maailman luokan suunnistusviikon Lappiin. Treenit eivät lopu karttapankistamme ja tunturit pitävät huolen lopusta. 

Päivän valtias saa leivän pöytään

Keräämme tapahtumalle yhteistyökumppaneita, jotta saamme jaettua muutakin kuin lämmintä kättä. 

Viime vuonna peli oli rajua

2020 oli kova ja taso häikäisi

Jääkausiränni

Velhon kota

Tunturipalo

Pikkulaki

Tunturinhäntä

Viime vuoden kattaus oli rautainen

Kuka on Erämaan valtias?

Herrat

ojala

Aaro Ojala, Kouvolan Suunnistajat

Mies 18-vuotiaiden herrojen Euroopan ehdottomasta kärjestä ja siitä osoituksena viestin Euroopan mestaruus 2019 ja samojen kisojen pitkänmatkan 11. posti. 

@aaro_ojala

syrjäläinen Topi

Topi Syrjäläinen, Helsingin Suunnistajat

Läpimurtoaan tekevä maajoukkuemies, jolla vyöllään viime vuodelta MM-keskimatkan 25. sija. ja vuodelta 2020 huhut kertovat todella kovasta kunnosta.

@topisyrjalainen

knuuttila

Mikko Knuuttila, Ikaalisten Nouseva Voima

Ikaalisten karhu, pitkien matkojen spesialisti ja Suomen mestari (2016 erikoispitkän SM-kulta). Maajoukkue paita on tuttu asuste ja 3000m menee alle 9min. 

mikkoknuuttila.com

@mknuuttila

ikonen

Pasi Ikonen, Paimion Rasti

Maailmanmestari ja laji-ikoni, joka hioo huippukuntonsa huhujen mukaan Ylläksellä. Nyt mies pääsee irti pikamatkalle tutussa paikassa, joten tulos voi olla huikaisevaa. 

@pais.ikonen

MKirmula

Miika Kirmula, Kalevan Rasti

Mies joka kyykyttää Daniel Hubmania ammatikseen. MM-mitali viestistä ja Sotilaiden PM-kultaa. Suomen yksi ykköspyssyistä.  Huhujen mukaan hirveässä iskussa. 

@mkirmula

aksu

Akseli Ruohola, MS Parma

Nuori mies, joka teki läpimurtonsa heti kättelyssä aikuisten eliittiin. Maajoukkuekasvo, joka talvella haastoi Lundanesin tosissaan Espanjassa. SM-yön ja tiomilan kuningas.

@aksu_r

arttu syrjäläinen

Arttu Syrjäläinen, Helsingin Suunnistajat

Mr. Jyväskylä Night Challenge, karttaguru, suunnistusvaikuttaja ja Suomen mestari viestistä 2019. Syrjäläinen Bros parivaljakon toinen osapuoli, joka on talvehtinut huhujen mukaan hyvin.

kotisivut

Samuli Peltola

Samuli Peltola, Jämsän Retki-Veikot

H18 ranki kärki vuonna 2019 ja nuorten MM-kisaedustus vyöllä. SM-mitaleita löytyy repullinen. Lähtee haastamaan tosissaan vanhempiaan. 

@samulipeltola

a kuukka

Anton Kuukka, Tampereen Pyrintö

Suomen kestävin suunnistaja 2019 ja Kuukka Bros parivaljakon kovempi karttamies. Tottunut treenaamaan Lapissa, joten yksi jokerikorteista. 

kuukkabros.com

@antonkuukka

ahola

Topias Ahola, Navi

Tuleva lääkäri ja yksi harvoista suomalaisista, jolla on maailmancup pisteitä sprintin knock-outista. Parhaat meriitit sprintistä, mutta maastossakin kulkee, kun lippu halkeaa. 

aholasport.fi

@topiasaloha

eikka

Einari Heinaro, Helsingin Suunnistajat

Viestin Suomenmestari 2019 ja erikoispitkän erikoismies, joka tunnetaan varmana suorittajana. Vahva kestävyyspohja saattaa olla kova sana Lapin rinteissä. 

Ojanaho

Olli Ojanaho, Helsingin Suunnistajat

Lapin ja Rovaniemen kasvatti, jolla on repullinen nuorten maailmanmestaruuksia. Maailmancupissa vauhti on riittänyt sijaan 7., mutta parhaat vuodet ja suoritukset vielä edessä. 

@olliojanaho

Paulins

Arturs Paulins, Kalevan Rasti

Latvian maajoukkuemies, joka on parhaimmillaan murjaissut MM-pitkällä sijalle 20 vuonna 2017 Virossa. Sprinttikin kulkee kansainvälistä vauhtia, joten laittaako Latvian härkä koko porukalle luun kurkkuun Lapissa?

@arturs.paulins

pajunen

Jere Pajunen, Kalevan Rasti

Kolminkertainen Jukolavoittaja, kulkupäälikkö ja polkujuoksijapiireissä tunnetaan Ansion kyykyttäjänä. Lapin nopeahkot maastot ja nousut saattaa olla Pajusen vahvuus?

@jere.pajunen

Juho Korpi

Juho Korpi, Navi

Ylläksen naapurikylän kaveri, Ylitornion kasvatti on tekemässä vahvaa nousua Suomen kärkeen. Toisen Lappi-paikan saava Juho teki viime vuoden parhaan tulosen Lapissa, joten Ylläs saattaa olla paikka läpimurrolle. 

Saari

Saari Toni, Paimion Rasti

Pitkänmatkan spesialisti ja Suomen mestari kuninkuusmatkalta. On luvannut tahkota Laajavuorta koko kesän ja tulla Lappiin hirveässä lyönnissä.

@saareton

Salmenkylä

Anton Salmenkylä, Helsingin Suunnistajat

USA:n maajoukkuemies, positiivisuuden perikuva ja suunnistusvaikuttaja vailla vertaa. MM-finaalipaikka vuodelta 2019 on tämän sähäkän kaverin kovin noteeraus. 1240 IG seuraajaa odottaa, mitä Lapissa tapahtuu. 

@antonsalmenkyla

aaro aho

Aaro Aho, Valkeakosken Haka

Mies, joka oli 2019 H20 sarjan rankikärki, hyllyssä repullinen SM mitaleja ja tilillä asiallisia TOP 20 sijoituksia Nuorten MM-kisoissa. Raskaiden maastojen erikoismies, joka on valmiina miesten sarjaan. 

@aaroaho

Oskari Lepistö

Oskari Lepistö, MS Parma

18-vuotiaana oli lähellä murtautua nuorten MM-joukkueeseen, mutta jäi niukasti varasijalle. EM-kisakävijä, joka tunnetaan kovana harjoittelijana. Yleensä parhaimmillaan katsastuksissa ja kovissa paikoissa, joten saattaa olla kova luu tunturissa. 

@_peettersson_

Timo Sild

Timo Sild, Koovee

Viikon yksi kovimmista menijöistä, Viron paras suunnistaja ja MM-kisoissa useita TOP10 sijoituksia. Varma suorittaja ja keskimatkan erikoismies. 

@timolaurus

Sorsa

Aleksi Sorsa, Tampereen Pyrintö

Huhut kertovat, että muutaman vuoden takainen Nuorten MM-mitalisti on hirveässä lyönnissä selätettyään vihdoin allergiaoireet. Menestys nuorten sarjoissa oli murskaavaa, ja kausi 2020 lienee nuoren miehen läpimurto. Suomen eturivin suunnistus vloggaaja. 

@sorsaleksi

youtube

Anttolainen

Aleksi Anttolainen, Lahden Suunnistajat

2020 5000m alle 15min, SM-mitalisti ja tasaista suorittamista Suomen absoluuttisen  kärjen takana. Mies, joka junaili Lahden Suunnistajien nousun ja uuden valmentajan johdolla Anttolainen seilaa kohti läpimurtokauttaan. 

@aleksianttolainen

Daamit

venla

Venla Harju, Tampereen Pyrintö

5 MM-mitalia puhukoot puolestaan. Tampereen kasvatilta vauhtia löytyy sprintistä keskimatkaan. Odotamme kovaa tulosta.

@metsanvenla

teini

Marika Teini, SK Pohjantähti

MM-mitali keskimatkalta 2018 ja pari viestimitalia on kovanluokan suora, joka on vain harvojen kaapissa. Periksiantamaton urheilija ja yksi Suomen parhaista.  

@marikateini

enlund

Alexandra Enlund, Pargas IF

7. sija maailman cupin sprintissä osoittaa, että vauhtia on jaloissa. Mutta miten Lapin nopeat uomat, yllätyskortti voittotaistoon?

@alexandraenlund

haataja

Anna Haataja, SK Pohjantähti

Lapin oma tyttö, joka ei tiedä parempaa tapaa viettä kesää kuin suunnistaa Lapissa. EM-kisojen 7. pitkällämatkalla 2018 ja nuorten maailmanmestari. 

annahaataja.com

@annahaataja

mänkärlä

Aino Mänkärlä, Lynx

Maajoukkue debyyttinsä viime syksynä Kiinassa tehnyt Aino takoi viime vuoden SM kisoissa tasaista ja hyvää sarjaa 10 parhaan joukkoon. Siinä voi olla salaisuus myös Lapin valloitukseen?

@ainomankarla

ukskoski

Karoliina Ukskoski, Koovee

Nuorten MM-mitali, yli 1000 seuraajan some, SM-mitali ja Venlojen viestissä kärkiletkoissa vaihtoon on kovaa valuuttaa meriitteinä. Nimi mieleen. 

@karoukskoski

inka nurminen

Inka Nurminen, Jämsän Retki-Veikot

Nuorten EM-kulta, TOP10 Nuorten MM-kisoissa sekä repullinen SM-mitaleita. Valmiina haastamaan vanhempia kilpasiskoja Ylläksen rinteissä. 

@inkanurminen

Anni Haanpää

Anni Haanpää, Tampereen Pyrintö

Annilla on taskussaan useita nuorten EM-mitaleita, TOP6 SM-kisoissa 2019 ja tuoreimpana tämän kevään kovat juoksut hurjatasoisissa Tampereen viikkokisoissa. 

@annihaanpaa

Hulkkonen

Johanna Hulkkonen, Koovee

SM sprintti TOP10, Euromeeting TOP6, Venlojen viestin 4. ja vaikuttajana yli 1000 seuraajaa. Asialliset luvut, mutta vammojen takia paras potentiaali vielä ulosmittaamatta. 

@johannahulk

silja kauppinen

Silja Kauppinen, Kalevan rasti

TOP10 SM-kisoissa ja yleisurheilussa SM-kultaa puhuvat puolestaa. Kainuunkasvatti on elementissää pohjoisen maastoissa ja rinteillä, joten Lappi on kuin tehty hänelle.

@siljakau

Sonja Julkunen

Sonja Julkunen, Turun Suunnistajat

Suunnistusbloggari, räväkkä somettaja ja Lapland O Week vaikuttaja. Kirjoittelee ajatuksiaan suunnistuskuplasta ja etenee kohti omia rajojaan. Valmis raportoimaan Lapista laadukasta sisältöä.

kotisivut

@sonjatuulia

klemettinen

Veera Klemettinen, Suunta Jyväskylä

Kaksinkertainen mitalisti nuorten MM-kisoista 2017 ja SM kisojen TOP6 sijoitus vuodelta 2019. Vahvaa läpimurtoaan tekemässä kohti Suomen absoluuttista kärkeä. 

@veeraklemettinen

Lotta Eerola

Lotta Eerola, Tampereen Pyrintö

Nuorten euroopanmestari, Nuorten maajoukkueen vakiokasvo sekä suurviestimenestyjä Pyrinnön punaisissa. Naisen ollessa kisapaikalla nauru raikaa ja kaikilla on hauskaa.  

@eerolalotta

Janina Donner

Janina Donner, OK 77

D20 sarjan ranking ykkönen, joka viihtyy Lapin maastoissa. Siitä osoituksena suvereeni SM-keskimatkan voitto 2019 Taivalkoskella. Valmiina taistelemaan erämaan valtiaan tittelistä. 

@janinashh

Mikaela Karjalainen

Mikaela Karjalainen, Jämsän Retki-Veikot

Kolme SM-kultaa ja Europan mestaruus kertovat tämän naisen potentiaalista. Omaa todella kovan voitontahdon ja Lapin erämaassakin tarkoitus on tehdä tulosta. 

@miksumariaa

Evely Kaasiku

Evely Kaasiku, Koovee

Viron paras naissuunnistaja, MM kisoissa murtautunut 20 parhaan joukkoon ja maailmanrankilla kunnioitettava sijoitus 36. Treeni Lapin koitoksia varten on alkanut. 

@evelykaasiku

uotila

Ulrika Uotila, koovee

Kooveen varma viestisuunnistaja, SM-kisoista on kasassa värisuora mitaleja ja sprintissä ajoittain vauhti riittänyt lähelle maailman kärkeä. Muutaman haastavamman kauden jälkeen valmis taas taistelemaan kärkisijoista. 

@ulrikauotila

Emmasofiasi

Emma Silvennoinen, Paimion Rasti

Aurinkoinen ja positiivinen urheilija, jonka tekemistä on ilo seurata sosiaalisesta mediasta. Paimion Rastin edustusryhmän mukana hienoa viestimenestystä. Luvannut näyttää Lapin parhaat puolet seuraajilleen!

@emmasofiasi

amynymalm

Amy Nymalm, Pargas IF

Amy teki läpimurtonsa naisten Suomen kärkeen heti kättelyssä. Siitä osoituksena Suomenmestaruus yökilpailusta ja nippu muita kovan luokan tuloksia kauden tärkeissä kisoissa. Varmana suorittajana varmasti yksi ennakkosuosikeista. 

@amy_nyma

Venla taulavuori

Venla Taulavuori, Alatornion Pirkat

Alatornion Pirkkojen neito on tehnyt kovaa läpimurtoa Euroopan juniorisuunnistuksen eliittiin. Siitä osoituksena viestimitali ja TOP6 sijoitus. Lappilaisena saattaa taitaa Ylläksen haasteet muita paremmin?

@venlataulavuori

Ida Haapala

Ida Haapala, Espoon Suunta

Nuorten maailmanmestari pitkältä matkalta vuonna 2019 Tankasta, joten meriitit ovat kunnossa. Hiihtokin kulkee ja fysiikka on hirvittävä, joten Ylläksen nousut saattavat tuntua jopa kotoisalta. 

@idahaapala

Salla Isoherrranen

Salla Isoherranen, Lynx

Nuorten maajoukkueen nuorin suunnistaja, jonka paras meriitti on Euroopan mestaruus. Erämaan valtiaiden nuorin osanottaja on valmiina haastamaan vanhempia toden teolla. 

@sallaisoherranen

Follow us on social media

Join the newsletter

Did questions arise?

Contact

EN