30.7.2022

Avontunturin taikaa

Keskimatka, 

Kiilopää

Yksi koko Lapin jylhimmistä maisemista avautuu Kiilopään huipulta kohti Urho Kekkosen kansallispuistoa. Mykistävä maisema laittaa suun messingille rasteilla leimatessa lähes koko suunnistuksen ajan. Voimme luvata, että suunnistus Kiilopään avoimilla rinteillä jää mieleen. 

Luvassa on näyttävää avotunturia, kalliota, pieniä lampia ja suhteellisen mukavaa maastopohjaa vaivaiskoivusta hiekkaan ja pieneen kiveen. 

31.7.2022

Kuruja ja kallioita

Pikamatka, 

Ahopäät

Ollaanko Sveitsissä vai Suomessa? Kanjoneita, jylhää kallioseinää, pieniä lampia sekä jyrkkäpiirteistä rinnettä sekä kiviä. 

Ahopäät tarjoavat erikoisen suunnistuselämyksen, jonka muistaa varmasti, niin poikkeava se on. Suu ammottaa auki, kun silmä lepää maisemassa.

Maasto on yksi Lapin hienoimmista, mikä yhdistää avotunturia, jylhää kalliota ja mielenkiintoista tiheämpää tunturikoivikkoa tarjoten vaativaa suunnistusta alusta loppuun. 

1.8.2022

Vauhtia ja näköalaa

Pitkämatka, 

Urupää

Miltä tuntuu juosta mukava pitkämatka avotunturin laella ja rinteillä Urupäällä? Laitoimme kartalle kokonaisen tunturin kaikkine hienouksineen. Luvassa on sekoitus tasaista avokalliota, nopeaa kangasmetsää, tunturikoivikkoa, jääkausien muovaamaa uomaa sekä hiljaista erämaaluontoa. 

Tästä päivästä ei vauhtia puutu, sen takaavat todella nopea maastopohja ja hyvä näkyväisyys. Ja kaiken kruunaa maisematakuu kohti avotuntureita. 

2.8.2022

Välipäivä harjoitellaan ympäri Saariselkää

Tässä vaiheessa viikkoa voi porukalla suunnata kylälle syömään tai erilaisten aktiviteettien pariin. Sähköpyörä tarjoaa vauhtia ja eksotiikkaa tai IG-kuvailu vaikkapa Kiilopään huipun penkillä erilaista viihdykettä.

Suunnistamaan halajaville luomme mielenkiintoisia harjoituksia Saariselän ympäriltä, jotta suunnistusnälkä saadaan varmasti sammutettua. Luvassa maastoja, joissa on nautinto juosta ja risut eivät hidasta menoa. 

3.8.2022

Tunturin reunalla

Keskimatka,

Kaunispään rinne

Surffailua tunturikoivikossa, mukavia rastipisteitä tunturin rinteessä ja pieni pala avotunturia majesteettisella näkymällä erämaahan ja isoon "kanjoniin". Kyllä kiitos!

Kaunispäänrinne ja takaosan mahtava kuru tulevat yllättämään ja tarjoaa varmasti eksotiikkaa. 😉 Luvassa on nopeakulkuista maastoa, tunturin rinteiden männikköä, tunturikoivuja sekä paljon erikokoisia notkoja. 

4.8.2022

Tunturikoivikkoa

Pikamatka, 

Kaunispään huippu

Viikko kruunataan maastolla, jossa varmasti viihtyy, sillä pohja on hyvä ja maasto eksoottinen. Tunturikoivikko sekä avotunturi luo sellaisen yhdistelmän, jota ei joka päivä koe. Välillä tiheäkin koivikko takaa haastavaa suunnistusta heti lähdöstä ja maaliin juostaan näyttävää avotunturia. 

Viikko saa arvoisensa päätöksen nopeassa maastossa, jossa porotkin viihtyvät. 

Paikoitusohjeet, lähtöjen sijainnit ja muu oleellinen

Tapahtumien sijainnit ja aluekartat

1. ja 2. päivä

Kiilopää, Sodankylä. Tapahtumakeskus on Suomen Latu, Kiilopää.

Tapahtumakeskus sijaitsee Suomen Ladun pihapiirissä, joten kahvilan ja ravintolan herkut ovat hyödynnettävissä koko tapahtuman ajan. 

WC:t löytyvät tapahtumakeskuksesta.

Pyörällä saapuville on varattu hyvin tilaa parkkeerata pyörä. 

Paikoituksesta informoidaan kesällä 2022

3., 4. ja 5. päivä

Kaunispään huippu, Saariselkä. Tapahtumakeskus on Ravintola Kaunispään Huipun pihapiirissä.

Kahvila ja ravintola löytyy aivan kisakeskuksesta, Kaunispään Huippu. Saatavilla monenlaista purtavaa, ruokaa sekä juotavaa monenlaiseen nälkään. 

WC:t ovat tapahtumakeskuksessa. 

Paikoituksesta informoidaan kesällä 2022.

Heräsikö kysymyksiä?

Ota yhteyttä