Millaista maastoa on luvassa ja missä tapahtumat sijaitsevat?

31.7.2021

Pikamatka, 

Mettonpahikko

Yksi Ylläksen mystisimmistä paikoista. Erikoista avokalliota, nopeaa kangasta, tunturikosken pauhua, jyrkänteitä, harmaita keloja sekä näkymä Kukastunturille. Viikko laitetaan käyntiin elämyksellä, jota ei etelästä saa. 

Karttapala naapurimaastosta, sillä Mettonpahikon salaisuudet meni lumen alle hyvissä ajoin syksyllä 😉

IMG_20200811_131911

1.8.2021

Keskimatka, 

Haaskajänkkä

Ollaanko Norjassa vai Suomessa? Rinnesuota, nopeaa kangasta ja "vihreää keidasta". Tällä alueella ei liiku ihmiset,vain karhut ja porot. 

Maasto on yksi Ylläksen hienoimmista, sillä siihen ei ole juuri koskettu: erämaasuota, muurahaispesiä ja varpumattoa. Alamäkeen kun kurvailee menee helposti pitkäksi. Ja mikä mukavinta, kivet loistaa pääosin poissaolollaan. 

IMG_20210615_185740

2.8.2021

Pitkämatka, 

Tunturijärvi

Miltä tuntuu juosta mukava pitkämatka todellisessa erämaassa, tunturijärven syleilyssä pehmeässä kangasmaastossa karhujen naapurissa? Laitoimme kartalle yhden Ylläksen "hiljaisista" kulmista, jossa vain harva liikkuu ja luonto on sen mukaista: karua, näyttävää ja suunnistamiseen täydellistä. 

Tämä on meidän ehdoton suosikkimme: erämaata, rinnesoita, vaaroja sekä haastetta samassa paketissa.

IMG_20210615_183148

3.8.2021

Välipäivä harjoitellaan ympäri Yllästä

Tässä vaiheessa viikkoa voi porukalla suunnata kylälle syömään tai erilaisten aktiviteettien pariin. Sähköpyörä tarjoaa vauhtia ja eksotiikkaa tai IG-kuvailu vaikkapa maisemakeinulla erilaista viihdykettä.

Suunnistamaan halajaville luomme mielenkiintoisia harjoituksia Ylläksen ympäriltä, jotta suunnistusnälkä saadaan varmasti sammutettua. Luvassa maastoja, joissa on nautinto juosta ja risut eivät hidasta menoa. 

4.8.2021

Keskimatka,

Puuraja

Surffailua kynttiläkuusten juokossa, mukavia rastipisteitä tunturin rinteessä ja pieni pala avotunturia majesteettisella näkymällä erämaahan. Kyllä kiitos! Kansallispuiston porteilla oleva Tuomikurun puuraja tulee yllättämään ja tarjoaa varmasti eksotiikkaa. 😉

DSC09640

5.8.2021

Pikamatka, 

Maisematie

Viikko kruunataan maastolla, jossa männyt muuttuvat tunturikoivuiksi ja rastilla leimatessa horisontissa näkyvät Tunturijärvi sekä Kuertunturi. Nopea maasto, jossa porotkin viihtyvät antaa viikolle arvoisensa päätöksen. 

DSC00794

Paikoitusohjeet, lähtöjen sijainnit ja muu oleellinen

Tapahtumien sijainnit ja aluekartat

1. päivä

Mettonpahikko, Äkäslompolo. Tapahtumakeskus on Karilan Navettagalleria, Karilantie 31.

Paikoitus omatoimisesti alla olevan kartan mukaisille paikoitusalueille.

Tapahtumakeskus sijaitsee kahvila Karilan Navettagallerian pihapiirissä, joten Karilan herkut ovat hyödynnettävissä koko tapahtuman ajan. 

WC:t löytyvät tapahtumakeskuksesta. 

Pyörällä saapuville on varattu hyvin tilaa parkkeerata pyörä. 

Karilassa ei ole parkkitilaa, joten suosittelemme saapumaan paikalle lihasvoimalla: juosten verrytellen, kävelemällä vaikkapa Jounin kaupalta tai pyörällä suoraan mökiltä.

Autolla saapuville tarjolla joitain parkkipaikkoja, joista kävelymatka tapahtumakeskukseen on noin 1,5km-2,5km. Paikoitus omatoimisesti

2., 3. ja 5. päivä

Maisematie, Äkäslompolo. Tapahtumakeskus on Cafe Express.

Paikoitus Y1 rinnekeskuksen parkkipaikalle (Tunturintie 56) omatoimisesti, josta viitoitus tapahtumakeskukseen.

Kahvilasta vastaa Káfet, paikallinen yrittäjä. Saatavilla monenlaista purtavaa ja juotavaa monenlaiseen nälkään. 

WC:t ovat tapahtumakeskuksessa.

4. etappi

Puuraja, Ylläsjärvi. Tapahtumakeskus on Aurinko Ravintola.

Paikoitus Sport Resort Ylläksen parkkipaikalle omatoimisesti. Parkkiapaikalta lähtee 600m viitoitus ylämäkeen kohti tapahtumakeskusta.

WC:t sijaitsevat parkkipaikalla, tapahtumakeskuksessa ei ole WC-mahdollisuutta. 

Kahvia ja purtavaa saa alueen ravintoloista ja kahviloista kuten Bar Kaappi sekä Taiga, jotka ovat parkkipaikan välittömässä läheisyydessä. 

Heräsikö kysymyksiä?

Ota yhteyttä