LOW-viikko jatkui Vahtamapäällä todellisella kestävyyskokeella, kun vuorossa oli pitkänmatkan otatus avotunturissa. Pitkät hivuttavat nousut ja runsas nousumäärä toi kaikille radoille haastetta, mutta todella avoin tunturimaisema taas helli mäkien päällä. Jos eilisen kartta oli pääosin valkoinen, oli tämän päivän väri keltainen, niin paljon avotunria oli tarjolla. Tunturien rinteiden vaihteleva kasvillisuus ja kova vauhti avoimessa maastossa aiheutti yllättäviä pummeja monille ja vain harva osasi täysin avotunturisuunnistuksen metkut. Ratamestari Olli-Markus Taivaisen radat oli monipuoliset ja monelle todella pitkät rastivälit tuntureiden yli oli mieleisiä
 
Erämaan Valtiaat valtikka pysyi tukevasti Mikko Knuuttilalla (Ikaalisten Nosuevasta Voima) haastajien jäädessä yli kolmen minuutin päähän. Valtiattarien puolella Anna Haataja jatkoi vahvaa menoa ollen taas ykkönen selviten vain vähillä virheillä vajaan 100 minuutin puristuksesta. Enni Jalava oli toinen jääden reilut vajaat kolme minuuttia. 
 
LOW-ralli jatkoi todella kovassa nosteessa ja tuloksia kirjattiin peräti 104 kappaletta 🙂 
 
Päivän kuvasadon, tulokset, väliajat ja reittianalyysiä varten GPS-seuranta ja livelox löytyvät täältä. 
 
Huomenna vuorossa on LOW-viikolla välipäivä. Lepopäivän jälkeen luvassa kaksi spektaakkelia: Iisakkipään avotunturi sekä Luttorinteen notkot. 
 

Palataan 

Lapland O Week