Usein kysytyt kysymykset ?

Uskomattomat maisemat

Leimaa tunturin juurella ja näet metsää silmänkantamattomiin.

Laadukkaat raDAT

Huippuunsa viritetyt radat ja haastavat rastipisteet.

Erämaan syleily

Viemme suunnistuksen Lapin erämaahan.

Mietityttääkö jokin Lapland O Weekissä?

Keräsimme tähän kysymyksiinne vastauksia

ilmoittautuminen

Koska voin ilmoittautua?

Ei tarvita lisenssiä tai muita lupalappuja. Vain seikkailuhalua ja lomafiilistä.

31.5.2020 klo 23.59

460 suunnistajaa aamukasteen aikaan ja 460 yöttömän yön lumossa.

Kyllä voi. Ilmoittautumisen yhteydessä on tarkemmat ohjeet. 

Osallistumista ei voi peruuttaa ilman painavaa syytä (oma sairastuminen). Ilmoittautumisen voi aina myydä eteenpäin tai siirtää toiselle henkilölle maksutta. 

Ilman muuta. Lainakortti maksaa 10€/viikko ja kortin vuokra maksetaan kesäkuussa ilmoitettavalla tavalla. 

Ilman muuta onnistuu. Ilmoitamme lähempänä tapahtumaa karttojen noutopisteen, jos jokin tapahtuma jää välistä.

Tutkimme tätä mahdollisuutta ja seuraamme tilanteen kehittymistä. Ainakin saat kartan myöhempää omatoimista suunnistamista varten. 

On. Lyhin rata eli E on matkaltaan ja vaatimustasoltaan hyvä lapsille. Rata vastaa tasoltaan noin 12-vuotiaiden sarjan rataa. 

Majoitus

Pääsenkö lasi-igluun yöksi?

Ylläs on Suomen yksi suosituimmista hiihtokeskuksista. Majoitusta löytyy Airbnb:stä, Booking.comista, Ylläksen matkailun sivujen kautta, Destination Lapland sivustolta, kysymällä poromieheltä tai vaikkapa Laplandway sivulta. 

On. Telttailualue on kansallispuisto lähiympäristöineen ja caravanalue löytyy Äkäslompolon kylästä. 

Löytyy, mutta joutuu nukkumaan Levillä. 

Saapuminen ja liikkuminen

Millä tulen Lappiin ja pärjäänkö pyörällä?

Ilman muuta. Kilpailut ovat hyvin keskitetysti lähellä tunturikeskuksia, joten pyörällä liikkuminen on helppoa ja todella suotavaa. Paikkaliset urheiluliikkeet vuokraavat sähköpyöriä, jolla on helppo kruisailla koko viikon ajan tunturiteillä.

Ei toistaiseksi.

Katso tarkemmin kohta matkustus ja majoitus. Mutta lyhyesti junalla ja autolla matka taittuu helpoiten. Lentäminenkin on vaihtoehto, mutta tarjonta on tällä hetkellä vähäistä ja todella hintavaa. Kannattaa myös tutkia naapurikaupunkien, kuten Rovaniemen junayhteyksiä. 

Maasto ja pinnanmuodot

Ylläksen suunnistus"scene" on hieman vierasta, pakkaanko nappulakengät ja levykompassin?

Priimaa on luvassa. Joissain paikoissa maastopohjassa on pientä kiveä jonkin verran,  mutta pääpiirteissään maastot ovat mukavia juosta ja pohja on hyvää. 

Ylläsjärven puolella eli 4. ja 5. etapit ovat jyrkemmässä maastossa, kuin 1.-3. etapit. Mutta kun tuntureilla liikutaan, niin jalkojen alla on välillä jyrkkääkin kulmaa. Mutta pääosin maastot ovat hyvin juostavia ja niin sanottu könyäminen on vähissä. Mutta etelän ihmisille nousua on suht runsaasti.

Kengän alla on pääosin varpua, jäkälää ja kuivaa kangasmetsää, joten maastopohja on miellyttävä. Joissain kohdissa on suota tai hieman kiveä. Paras kenkä on nastallinen suunnistuskenkä tai nappulallinen suunnistuskenkä. 

Huiput pitävät tunturien rinteillä todella kovaa vauhtia, joten 4 alkava kilometrivauhti metsässä pitää olla helppoa, jos meinaa olla kuninkaallisten joukossa. 

Onhan se. Jääkauden muovaamia uomia, nopeaa pohjaa, hauskoja rinnesoita, haastavaa käyräsuunnistusta ja muurahaispesiä. 

Lähtö ja etapit

Koska lähden ja pitääkö juosta kaikki etapit?

Ei ole pakko, mutta ilmoittautuminen on koko viikolle. 

Suosittelemme harkitsemaan tarkasti minkä radoista haluaa juosta läpi viikon, jotta sitä ei tarvitse vaihdella, koska se aiheuttaa haasteita. Eli periaatteessa juokset samaa rataa koko viikon, mutta hyvin perustellusta ahaa elämyksestä voimme harkita radan vaihtoa. 

Tästä kerromme tarkemmin kesäkuun aikana. Mutta lyhyesti lähtöaika on suhteellisen vapaa, lähdössä valitset oman ratasi kartan ja nautit suunnistuksesta. 

Niin kaukana, että suunnistuselämys on maksimaalinen. Pyrimme siihen, että lähtöön ei tule yli 2000m matkaa. 

Ajanotto ja tulokset

Otetaanko aikaa?

Kyllä. Käytössä on Emit-ajanottojärjestelmä ja Navisport tulospalvelujärjestelmä. 

Navisport on maailman kehittynein tulospalvelu suunnistukseen. Kun leimaat maalissa, niin ennen kuin ehdit juomaan lasin vettä, niin voit jo ihastella tuloksiasi, rastiväliaikoja tai onnistumisprosenttiasia tulospalvelusta suoraan puhelimesi ruudulta. . 

Livenä täältä sivuilta. 

Sekalaista

Kahvipaikat ja vaellustärpit

Todennäköisesti ei. Äkäslompolon ja Ylläsjärven kylällä on hyvää tarjontaa moneen makuun. Järjestäjien suosikit kisaeväiksi: pizzeria Eväskori ja kahvila Suklaaruusu. 

Jos suunnistus ei ole riittämiin, niin tässä pari vinkkiä luontoon: Pirunkurun vaellus, Äkäslompolojärven rannan revontulikeinu ja Äkäskeron valloitus. 

Kukaan ei tiedä. Saattaa olla Luostolla tai saattaa olla olematta. 

Löytyikö vastaukset?

Heräsikö kysymyksiä?

Ota yhteyttä

  • Liikup
  • info@liikup.com