Usein kysytyt kysymykset ?

Mietityttääkö jokin Lapland O Weekissä?

Keräsimme tähän kysymyksiinne vastauksia

ilmoittautuminen

Koska voin ilmoittautua?

Ei tarvita lisenssiä tai muita lupalappuja. Vain seikkailuhalua ja lomafiilistä.

Kyllä voi. Ilmoittautumisen yhteydessä on tarkemmat ohjeet. Maksuna käyvät yleisimmät liikuntaedut ja palveluntarjoajien tärkeimmät maksuvälineet. 

Ilman muuta. Lainakortti maksaa 15€/viikko ja kortin vuokra maksetaan tapahtumakeskuksessa kortilla tai käteisellä (tasaraha).

Ilman muuta onnistuu. Yksittäisen etapin hinta on 35€/18€ ja ilmoittautua voi tapahtumapaikalla tapahtumapäivänä.

On. Lapsille on oma rata, joka on noin 1-2 kilometrin mittainen, kulkee helpossa maastossa ja sisältää paljon leimattavia rasteja (E-rata). 

Lisäksi vuonna 2023 erittäin suosittu LOW-ralli on suunnattu aivan pienimmille suunnistajille ja tulee taas 2024. 

Ilman muuta, mutta et helpolla. A+-rata on tehty sillä ajatuksella, että se haastaa parhaalla tavalla sekä fyysistä, että taidollista puolta. Se ei kuitenkaan ole mahdoton, aavistuksen pitkä jonain päivinä. 

Osallistumista ei voi peruuttaa ilman painavaa syytä (oma sairastuminen). Ilmoittautumisen voi aina myydä eteenpäin tai siirtää toiselle henkilölle maksutta. Lue tarkemmat peruutusehdot alta:  

 

OSALLISTUMISEN SIIRTO SEURAAVAAN VUOTEEN

Mikäli et pääsekään osallistumaan tapahtumaan, sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa siitä organisaatiolle, sillä ilmoittautumismaksua ei palauteta. Sairaus- tai vammatapauksissa osallistumisen voi aina siirtää seuraavaan vuoteen, sillä terveys on kaikki kaikessa. Lähetä tällöin sähköpostia osoitteeseen info@liikup.com ja siirrämme sinut seuraavan vuoden tapahtumaan.

 

OSANOTON SIIRTÄMINEN TOISELLE OSALLISTUJALLE

Jos jostain syystä et pääse mukaan, mutta tiedät jonkun, joka voisi tulla, on osallistumisen siirto aina mahdollista. Tämä tulee tehdä viikko (1vko) ennen tapahtuman alkamista sähköpostilla info@liikup.com.

 

OSALLISTUMISEN MYYNTI TOISELLE OSALLISTUJALLE

Voit myös aina myydä osallistumisesi eteenpäin toiselle henkilölle. Tällöin hoidat homman omatoimisesti, ja kun kaupat on tehty laita sekä sinun, että uuden osallistujan ilmoittautumistiedot kokonaisuudessaan sähköpostilla info@liikup.com

Lähtökohtaisesti et eli mieti tarkkaan mille radalle ilmoittaudut, jotta rata tulee valittua oikein.

Mikäli kuitenkin painavasta syystä rataa on pakko vaihtaa ilmoittautumisen jälkeen, laita meille viestiä info@liikup.com. Tämä on tehtävä viimeistään viikko (1vko) ennen tapahtuman alkamista.

Onnistuu. Tapahtumateltalla , yksittäisen päivän hinta 35€/18€ (alle 16). 

Kyllä. Ilmoittautuminen on mahdollista eri radoille eri päivinä. Eli 1. päivä voit valita pidemmän radan, seuraavana lyhyemmän tai valita juuri niin kuin haluat. 

Majoitus

Pääsenkö lasi-igluun yöksi?

Levi on Suomen yksi suosituimmista hiihtokeskuksista. Majoitusta löytyy muun muassa Airbnb:stä, Booking.comista, Levin matkailun sivujen kautta, kysymällä poromieheltä tai vaikkapa Laplandway sivulta. 

Mikäli näyttää, että on täyttä, niin myös erilaiset facebook ryhmät voivat auttaa.

On. Tarkemmin tietoa löytyy Levin matkailun verkkosivuilta. 

Löytyy ja useasta eri paikasta. Nämä kannattaa tarkistaa vaikkapa Levin iglut verkkosivuilta.

Saapuminen ja liikkuminen

Millä tulen Lappiin ja pärjäänkö pyörällä?

Ilman muuta. Vuonna 2024 keskitymme siihen ,että tapahtumiin on helppo tulla ja kulkea, myös ilman omaa autoa. Kaikki tapahtumakeskukset ovat alle 4km päässä Levin kylän keskustasta. 

Ei todennäköisesti ole. 

Katso tarkemmin kohta matkustus ja majoitus. Mutta lyhyesti junalla ja autolla matka taittuu parhaiten. Lentäminenkin on hyvä vaihtoehto. Kannattaa myös tutkia naapurikaupunkien, kuten Kolarin ja Rovaniemen junayhteyksiä. 

Vuonna 2024 suositellaan autojen jättämistä mökkien pihaan, sillä tapahtumat ovat aivat kylän naapurissa. Tapahtumiin voi tulla myös autolla ja paikoituksesta tulee tarkempi ohjeistus muutamaa päivää ennen tapahtuman alkua. 

Maasto ja pinnanmuodot

Levin suunnistus"scene" on hieman vierasta, pakkaanko nastarit ja levykompassin?

Pääosin priimaa on luvassa. Joissain paikoissa maastopohjassa saattaa olla tuntureille tunnusomaista kiveä jonkin verran, mutta pääpiirteissään maastot ovat mukavia juosta, ja maastopohja sekä näkyväisyys ovat hyviä. Myös lappilaisesta kangasmaastosta pääsee nauttimaan vuonna 2024 Kätkätunturin takana. Kuitenkin maaston kivisyys on hieman suunnistajakohtainen kokemus, joten toteamme, että kiviäkin on kengän alla. 

Tuntureilla kun liikutaan, niin jalkojen alla saattaa olla välillä jyrkkääkin kulmaa. Mutta pääosin maastot ovat hyvin juostavia ja niin sanottu könyäminen on vähissä. Etelän ihmisille nousua on suht runsaasti pisimmillä radoilla, mutta maisemat palkitsevat vaivannäön. 

Kengän alla on pääosin varpua, jäkälää ja kuivaa kangasmetsää, joten maastopohja on miellyttävähkö. Joissain kohdissa on myös tunturisuota tai hieman pientä rakkakiveä. Paras kenkä sateisena päivänä on nastallinen suunnistuskenkä, kuivalla kelillä nappulallinen suunnistuskenkä. 

Tunturien rinteillä saa painaa kaasupohjassa ja vauhti on todella kovaa vauhtia, joten 4 alkava kilometrivauhti metsässä ylämäkeen pitää olla helppoa, jos meinaa olla erämaan valtiaiden parhaiden joukossa. Valtias sarjan yli 15km pitkämatka kertoo, että vauhti tulee olemaan hurjaa.

Onhan se. Kauniita maisemia, kuivaa kangasmetsään, tuntureiden lakialueita, korpimaastoja sekä haastavia rinnealueita. Uskomme, että suunnistaja viihtyy Levillä oikein mainiosti. 

Lähtö ja osallistuminen

Koska lähden ja pitääkö juosta kaikki etapit?

Ei tarvitse. Voit ilmoittautua myös yksittäiselle päivälle joko etukäteen tai vasta paikan päällä. 

Voit. Ilmoittautumisvaiheessa voit valita mille radalle haluat ilmoittautua.

Suosittelemme harkitsemaan tarkasti minkä radoista haluaa juosta läpi viikon, jotta sitä ei tarvitse vaihdella, koska se aiheuttaa haasteita karttojen riittävyydessä. Eli periaatteessa juokset sitä rataa koko viikon, jolle olet ilmoittautunut. (Hyvin perustellusta syystä voimme myöntää oikeuden vaihtaa rataa.)

Oman aikataulun mukaan lähtöikkunan sisällä. Saavut tapahtumakeskukseen, rekisteröidyt lähtöön ilmakaaren alla, siirryt viitoitusta seuraten lähtöön, tarvittaessa odotat jonossa turvallisesti lähtövuoroasi, nollaat emit kortin lähtöhetkellä, otat kartan ja nautit suunnistuksesta. 

Niin kaukana, että suunnistuselämys on maksimaalinen. Pyrimme siihen, että lähtöön ei tule yli 2000m matkaa. 

Lähdössä on jokaiselle radalle oma lähtökaistansa / karsinansa. Mene oikeaan karsinaan (nimikoitu A, A+, B…) ja ennen lähtöä otat oikean radan kartan punaisesta LOW-ämpäristä.

Jokaiselle radalle lähtee suunnistajia tasaisin väliajoin, joka on jokaisen itse päätettävissä. Jos haluat mennä rauhassa jätä väliä. Jos taas haluat mennä kaverin kanssa, lähtekää yhdessä. 

Ajanotto ja tulokset

Otetaanko tapahtumassa aikaa?

Kyllä. Käytössä on Emit-ajanottojärjestelmä ja Navisport tulospalvelujärjestelmä. Ajanotto ei ole pakollista. Jos et halua aikaa, ilmoita siitä maaliin tullessasi. 

Navisport on maailman kehittynein tulospalvelu suunnistukseen. Leimattuasi maalissa voit samantien siirtyä autolle tai mökille ihastelemaan tuloksia, rastiväliaikoja tai onnistumisprosenttiasi tulospalvelusta joko suoraan puhelimesi ruudulta tai vaikka tietokoneelta.

Livenä tapahtuman alettua täältä sivuilta. Tai https://events.navisport.fi/results

Sekalaista

Kahvipaikat ja vaellustärpit

Kaikki tapahtumaa varten tehdyt kartat jäävät lappilaisten suunnistajien ja muiden toimijoiden käyttöön. Esimerkiksi vuonna 2022 valmistuvat kartat jäävät paikallisen suunnistusseuran Lapin Susien käyttöön. Tämän lisäksi esimerkiksi Suomen Latu Kiilopäällä hyödyntää jatkossa karttoja omassa toiminnassaan. Tavoitteenamme on lisätä suunnistuksen määrää Lapissa ja siihen laadukkaat kartat ovat paras työväline. Karttoja tullaan myös päivittämään tulevaisuudessa aktiivisesti. 

Kartat tehdään 100% omakustanteisina, eli ilman julkisia karttarahoja. Kartat tehdään täysin Lapland O Weekin tuomalla tulovirralla sekä osittain rakkaudesta lajiin.

Todennäköisesti. Pyrimme siihen, että kisakeskuksessa on puitteet kunnossa. 

Jos yksi suunnistus ei ole riittämiin, niin tässä pari vinkkiä luontoon: Kätkätunturin huiputus tai Levin näköalatasanteet. Voit myös ostaa jonkun treenikartoista ja suunnistaa joka päivä vaikka kaksi kertaa. Suunnistaminen ei ainakaan lopu kesken. 

Kukaan ei vielä tiedä. Huhujen mukaan Lapissa riittää tuntureita ja vuoristokylä Kilpisjärvelle rakennetaan uutta hotellia. Olisiko suunta siis vielä pohjoisempaan? Levin Gondolilla olisi mukava mennä lähtöön ja Särkitunturin parkkipaikkaa juuri laajennettiin, joten Levilläkin on annettavaa 😉

Löytyikö vastaukset?

Ilmoittaudu mukaan

Heräsikö kysymyksiä?

Ota yhteyttä