info@liikup.com

Usein kysytyt kysymykset ?

Mietityttääkö jokin Lapland O Weekissä?

Keräsimme tähän kysymyksiinne vastauksia

ilmoittautuminen

Koska voin ilmoittautua?

Ei tarvita lisenssiä tai muita lupalappuja. Vain seikkailuhalua ja lomafiilistä.

1300 tällä hetkellä. 

Kyllä voi. Ilmoittautumisen yhteydessä on tarkemmat ohjeet. 

Ilman muuta. Lainakortti maksaa 10€/viikko ja kortin vuokra maksetaan tapahtumakeskuksessa. 

Ilman muuta onnistuu. Ilmoitamme lähempänä tapahtumaa karttojen noutopisteen, jos jokin tapahtuma jää välistä.

Ilman muuta onnistuu. Yksittäisen etapin hinta on 30€ ja ilmoittautua voi joko tapahtumapaikalla tapahtumapäivänä tai sähköpostilla info@liikup.com.

On. Vuoden 2020 palautteen pohjalta teimme lapsille oman radan, joka on noin kilometrin mittainen, kulkee helpossa maastossa ja sisältää paljon leimattavia rasteja. 

Ilman muuta, mutta et helpolla. A-rata on tehty sillä ajatuksella, että se haastaa parhaalla tavalla sekä fyysistä, että taidollista puolta. Se ei kuitenkaan ole mahdoton, aavistuksen pitkä jonain päivinä. 

Osallistumista ei voi peruuttaa ilman painavaa syytä (oma sairastuminen). Ilmoittautumisen voi aina myydä eteenpäin tai siirtää toiselle henkilölle maksutta. Lue tarkemmat peruutusehdot alta:  

 

OSALLISTUMISEN SIIRTO SEURAAVAAN VUOTEEN

Mikäli et pääsekään osallistumaan tapahtumaan, sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa siitä organisaatiolle, sillä ilmoittautumismaksua ei palauteta. Sairaus- tai vammatapauksissa osallistumisen voi aina siirtää seuraavaan vuoteen, sillä terveys on kaikki kaikessa. Lähetä tällöin sähköpostia osoitteeseen info@liikup.com ja siirrämme sinut seuraavan vuoden tapahtumaan.

 

OSANOTON SIIRTÄMINEN TOISELLE OSALLISTUJALLE

Jos jostain syystä et pääse mukaan, mutta tiedät jonkun, joka voisi tulla, on osallistumisen siirto aina mahdollista. Tämä tulee tehdä viikko (1vko) ennen tapahtuman alkamista sähköpostilla info@liikup.com.

 

OSALLISTUMISEN MYYNTI TOISELLE OSALLISTUJALLE

Voit myös aina myydä osallistumisesi eteenpäin toiselle henkilölle. Tällöin hoidat homman omatoimisesti, ja kun kaupat on tehty laita sekä sinun, että uuden osallistujan ilmoittautumistiedot kokonaisuudessaan sähköpostilla info@liikup.com

Kyllä voit. Mikäli olet jo ilmoittautunut Lapland O Week -tapahtumaan, mutta haluat vaihtaa rataa ennen tapahtumaa laita meille viestiä info@liikup.com. Tämä on tehtävä viimeistään viikko (1vko) ennen tapahtuman alkamista.

Majoitus

Pääsenkö lasi-igluun yöksi?

Ylläs on Suomen yksi suosituimmista hiihtokeskuksista. Majoitusta löytyy Airbnb:stä, Booking.comista, Ylläksen matkailun sivujen kautta, Destination Lapland sivustolta, kysymällä poromieheltä tai vaikkapa Laplandway sivulta. 

On. Telttailualue on kansallispuisto lähiympäristöineen ja caravanalue löytyy Äkäslompolon kylästä (Ykkös Caravan). 

Löytyy, mutta joutuu nukkumaan Levillä. 

Saapuminen ja liikkuminen

Millä tulen Lappiin ja pärjäänkö pyörällä?

Ilman muuta. Kilpailut ovat hyvin keskitetysti lähellä tunturikeskuksia, joten pyörällä liikkuminen on helppoa ja todella suotavaa. Paikkaliset urheiluliikkeet vuokraavat sähköpyöriä, jolla on helppo kruisailla koko viikon ajan tunturiteillä. 

Ei toistaiseksi.

Katso tarkemmin kohta matkustus ja majoitus. Mutta lyhyesti junalla ja autolla matka taittuu helpoiten. Lentäminenkin on vaihtoehto, mutta tarjonta on tällä hetkellä vähäistä ja todella hintavaa. Kannattaa myös tutkia naapurikaupunkien, kuten Rovaniemen junayhteyksiä. 

Paikoituksesta informoidaan kesän 2021 aikana. Mutta se tehdään niin, että se on helppo ja yksinkertainen. 

Maasto ja pinnanmuodot

Ylläksen suunnistus"scene" on hieman vierasta, pakkaanko nappulakengät ja levykompassin?

Priimaa on luvassa. Joissain paikoissa maastopohjassa on pientä kiveä jonkin verran,  mutta pääpiirteissään maastot ovat mukavia juosta ja pohja on hyvää. Luvassa on myös suhteellisen paljon avotunturia parina päivänä. 

Tuntureilla liikutaan, niin jalkojen alla on välillä jyrkkääkin kulmaa. Mutta pääosin maastot ovat hyvin juostavia ja niin sanottu könyäminen on vähissä. Mutta etelän ihmisille nousua on suht runsaasti, mutta maisemat palkitsevat. 

Kengän alla on pääosin varpua, jäkälää ja kuivaa kangasmetsää, joten maastopohja on miellyttävä. Joissain kohdissa on suota tai hieman kiveä. Paras kenkä on nastallinen suunnistuskenkä tai nappulallinen suunnistuskenkä. 

Huiput pitävät tunturien rinteillä todella kovaa vauhtia, joten 4 alkava kilometrivauhti metsässä pitää olla helppoa, jos meinaa olla erämaan valtiaiden parhaiden joukossa. Valtias sarjan n. 15kmkm pitkämatka kertoo, että vauhti tulee olemaan hurjaa.

Onhan se. Jääkauden muovaamia uomia, nopeaa pohjaa, hauskoja rinnesoita, haastavaa käyräsuunnistusta ja muurahaispesiä. Ja välillä maisema välähtelee kuusten välistä. 

Lähtö ja etapit

Koska lähden ja pitääkö juosta kaikki etapit?

Ei tarvitse. Voit ilmoittautua myös yksittäiselle etapille joko etukäteen tai vasta paikan päällä. 

Suosittelemme harkitsemaan tarkasti minkä radoista haluaa juosta läpi viikon, jotta sitä ei tarvitse vaihdella, koska se aiheuttaa haasteita. Eli periaatteessa juokset samaa rataa koko viikon, mutta hyvin perustellusta ahaa elämyksestä voimme harkita radan vaihtoa. 

Saavut tapahtumakeskukseen, rekisteröidyt lähtöön Ylläs-kaaren alla, siirryt viitoitusta lähtöön, tarvittaessa odotat jonossa turvallisesti lähtövuoroasia, nollaat emit kortin lähtöhetkellä, otat kartan ja nautit suunnistuksesta. 

Niin kaukana, että suunnistuselämys on maksimaalinen. Pyrimme siihen, että lähtöön ei tule yli 2000m matkaa. 

Lähdössä on jokaiselle radalle oma lähtökaistansa / karsinansa. Mene oikeaan karsinaan (nimikoitu) ja pääset maastoon. 

Jokaiselle radalle lähtee suunnistajia tasaisin väliajoin, joka on jokaisen itse päätettävissä. Jos haluat mennä rauhassa jätä väliä, jos taas haluat mennä kaverin kanssa lähtekää yhdessä. 

Ajanotto ja tulokset

Otetaanko aikaa?

Kyllä. Käytössä on Emit-ajanottojärjestelmä ja Navisport tulospalvelujärjestelmä. Ajanotto ei ole pakollista.

Navisport on maailman kehittynein tulospalvelu suunnistukseen. Kun leimaat maalissa, niin ennen kuin ehdit juomaan lasin vettä, niin voit jo ihastella tuloksiasi, rastiväliaikoja tai onnistumisprosenttiasia tulospalvelusta suoraan puhelimesi ruudulta. . 

Livenä täältä sivuilta. Tai https://events.navisport.fi/results

Sekalaista

Kahvipaikat ja vaellustärpit

Todennäköisesti on ja hyviä latukahviloita. Äkäslompolon ja Ylläsjärven kylällä on sen lisäksi hyvää tarjontaa moneen makuun. Järjestäjien suosikit kisaeväiksi: pizzat Eväskorissa, Velhon Kota kahvilan munkit ja kahvila Suklaaruusun herkut. 

Jos suunnistus ei ole riittämiin, niin tässä pari vinkkiä luontoon: Pirunkurun vaellus, Äkäslompolojärven rannan revontulikeinu ja Äkäskeron valloitus. Voit myös ostaa jonkun treenipaketeista ja suunnistaa joka päivä vaikka kaksi kertaa. Pyrimme siihen, että kartat ei ainakaan lopu kesken. 

Kukaan ei tiedä. Saattaa olla tai saattaa olla olematta. Huhujen mukaan Lapissa riittää tuntureita myös idän suunnassa UKK-kansallispuiston syleilyssä. 

Löytyikö vastaukset?

Heräsikö kysymyksiä?

Ota yhteyttä

FI