Usein kysytyt kysymykset ?

Mietityttääkö jokin Lapland O Weekissä?

Keräsimme tähän kysymyksiinne vastauksia

ilmoittautuminen

Koska voin ilmoittautua?

Ei tarvita lisenssiä tai muita lupalappuja. Vain seikkailuhalua ja lomafiilistä.

1300 tällä hetkellä. 

Kyllä voi. Ilmoittautumisen yhteydessä on tarkemmat ohjeet. 

Ilman muuta. Lainakortti maksaa 10€/viikko ja kortin vuokra maksetaan tapahtumakeskuksessa. 

Ilman muuta onnistuu. Ilmoitamme lähempänä tapahtumaa karttojen noutopisteen, jos jokin tapahtuma jää välistä.

Ilman muuta onnistuu. Yksittäisen etapin hinta on 30€ ja ilmoittautua voi joko tapahtumapaikalla tapahtumapäivänä tai sähköpostilla info@liikup.com.

On. Vuoden 2020 palautteen pohjalta teimme lapsille oman radan, joka on noin kilometrin mittainen, kulkee helpossa maastossa ja sisältää paljon leimattavia rasteja. 

Ilman muuta, mutta et helpolla. A-rata on tehty sillä ajatuksella, että se haastaa parhaalla tavalla sekä fyysistä, että taidollista puolta. Se ei kuitenkaan ole mahdoton, aavistuksen pitkä jonain päivinä. 

Osallistumista ei voi peruuttaa ilman painavaa syytä (oma sairastuminen). Ilmoittautumisen voi aina myydä eteenpäin tai siirtää toiselle henkilölle maksutta. Lue tarkemmat peruutusehdot alta:  

 

OSALLISTUMISEN SIIRTO SEURAAVAAN VUOTEEN

Mikäli et pääsekään osallistumaan tapahtumaan, sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa siitä organisaatiolle, sillä ilmoittautumismaksua ei palauteta. Sairaus- tai vammatapauksissa osallistumisen voi aina siirtää seuraavaan vuoteen, sillä terveys on kaikki kaikessa. Lähetä tällöin sähköpostia osoitteeseen info@liikup.com ja siirrämme sinut seuraavan vuoden tapahtumaan.

 

OSANOTON SIIRTÄMINEN TOISELLE OSALLISTUJALLE

Jos jostain syystä et pääse mukaan, mutta tiedät jonkun, joka voisi tulla, on osallistumisen siirto aina mahdollista. Tämä tulee tehdä viikko (1vko) ennen tapahtuman alkamista sähköpostilla info@liikup.com.

 

OSALLISTUMISEN MYYNTI TOISELLE OSALLISTUJALLE

Voit myös aina myydä osallistumisesi eteenpäin toiselle henkilölle. Tällöin hoidat homman omatoimisesti, ja kun kaupat on tehty laita sekä sinun, että uuden osallistujan ilmoittautumistiedot kokonaisuudessaan sähköpostilla info@liikup.com

Kyllä voit. Mikäli olet jo ilmoittautunut Lapland O Week -tapahtumaan, mutta haluat vaihtaa rataa ennen tapahtumaa laita meille viestiä info@liikup.com. Tämä on tehtävä viimeistään viikko (1vko) ennen tapahtuman alkamista.

Onnistuu. Tapahtumateltalla klo 10-16, yksittäisen päivän hinta 30€. 

Majoitus

Pääsenkö lasi-igluun yöksi?

Ylläs on Suomen yksi suosituimmista hiihtokeskuksista. Majoitusta löytyy Airbnb:stä, Booking.comista, Ylläksen matkailun sivujen kautta, Destination Lapland sivustolta, kysymällä poromieheltä tai vaikkapa Laplandway sivulta. 

On. Caravanalue löytyy Äkäslompolon kylästä (Ykkös Caravan) tai Ylläs Sport Resortista Ylläsjärven puolelta. Telttailla voi kansallispuiston ulkopuolella jokamiehenoikeudella. 

Löytyy, mutta joutuu nukkumaan Levillä. 

Saapuminen ja liikkuminen

Millä tulen Lappiin ja pärjäänkö pyörällä?

Ilman muuta, mutta se vaatii liikuntaa. Kilpailut ovat hyvin keskitetysti lähellä tunturikeskuksia, joten pyörällä liikkuminen on suhteellisen helppoa ja myöskin todella suotavaa. Paikkaliset urheiluliikkeet vuokraavat esimerkiksi sähköpyöriä, joilla on helppo kruisailla koko viikon ajan tunturiteilla pidempiäkin matkoja. 

Ei toistaiseksi. 

Katso tarkemmin kohta matkustus ja majoitus. Mutta lyhyesti junalla ja autolla matka taittuu parhaiten. Lentäminenkin on vaihtoehto, mutta tarjonta saattaa olla kesällä vähäistä ja hintavaa. Kannattaa myös tutkia naapurikaupunkien, kuten Rovaniemen junayhteyksiä. 

Paikoitus tapahtuu päivinä 2.-4. rinnekeskusten parkkialueilla. 1. päivänä paikoitus on hajautettuna ympäri kylää ja käveltävää matkaa tapahtumakeskukseen tulee 1,5-2,5km.

Maasto ja pinnanmuodot

Ylläksen suunnistus"scene" on hieman vierasta, pakkaanko nastarit ja levykompassin?

Pääosin priimaa on luvassa. Joissain paikoissa maastopohjassa saattaa olla tuntureille tunnusomaista pientä kiveä jonkin verran,  mutta pääpiirteissään maastot ovat mukavia juosta, ja maastopohja sekä näkyväisyys on hyvää. Luvassa on myös suhteellisen paljon avotunturia parina päivänä. 

Tuntureilla kun liikutaan, niin jalkojen alla saattaa olla välillä jyrkkääkin kulmaa. Mutta pääosin maastot ovat hyvin juostavia ja niin sanottu könyäminen on vähissä. Etelän ihmisille nousua on suht runsaasti pisimmillä radoilla, mutta maisemat palkitsevat vaivannäön. 

Kengän alla on pääosin varpua, jäkälää ja kuivaa kangasmetsää, joten maastopohja on miellyttävä. Joissain kohdissa on myös tunturisuota tai hieman pientä rakkakiveä. Paras kenkä sateisena päivänä on nastallinen suunnistuskenkä, kuivalla kelillä nappulallinen suunnistuskenkä. 

Tunturien rinteillä saa painaa kaasupohjassa ja vauhti on todella kovaa vauhtia, joten 4 alkava kilometrivauhti metsässä ylämäkeen pitää olla helppoa, jos meinaa olla erämaan valtiaiden parhaiden joukossa. Valtias sarjan n. 15km pitkämatka kertoo, että vauhti tulee olemaan hurjaa.

Onhan se. Jääkauden muovaamia uomia, nopeaa kangaspohjaa, hauskoja rinnesoita, haastavaa käyräsuunnistusta ja ripaus muurahaispesiä. Ja välillä tunturimaisema välähtelee kynttiläkuusten välistä. 

Lähtö ja etapit

Koska lähden ja pitääkö juosta kaikki etapit?

Ei tarvitse. Voit ilmoittautua myös yksittäiselle etapille joko etukäteen tai vasta paikan päällä. 

Suosittelemme harkitsemaan tarkasti minkä radoista haluaa juosta läpi viikon, jotta sitä ei tarvitse vaihdella, koska se aiheuttaa haasteita karttojen riittävyydessä. Eli periaatteessa juokset samaa rataa koko viikon, mutta hyvin perustellusta syystä voimme myöntää oikeuden vaihtaa rataa. 

Oman aikataulun mukaan lähtöikkunan 10-16 sisällä. Saavut tapahtumakeskukseen, rekisteröidyt lähtöön Ylläs-kaaren alla, siirryt viitoitusta seuraten lähtöön, tarvittaessa odotat jonossa turvallisesti lähtövuoroasi, nollaat emit kortin lähtöhetkellä, otat kartan ja nautit suunnistuksesta. 

Niin kaukana, että suunnistuselämys on maksimaalinen. Pyrimme siihen, että lähtöön ei tule yli 2000m matkaa. 

Lähdössä on jokaiselle radalle oma lähtökaistansa / karsinansa. Mene oikeaan karsinaan (nimikoitu A, A+, B…) ja ennen lähtöä otat oikean radan kartan punaisesta LOW-ämpäristä.

Jokaiselle radalle lähtee suunnistajia tasaisin väliajoin, joka on jokaisen itse päätettävissä. Jos haluat mennä rauhassa jätä väliä. Jos taas haluat mennä kaverin kanssa, lähtekää yhdessä. 

Ajanotto ja tulokset

Otetaanko tapahtumassa aikaa?

Kyllä. Käytössä on Emit-ajanottojärjestelmä ja Navisport tulospalvelujärjestelmä. Ajanotto ei ole pakollista. Jos et halua aikaa ilmoita siitä maaliin tullessasi. 

Navisport on maailman kehittynein tulospalvelu suunnistukseen. Leimattuasi maalissa voit samantien siirtyä autolle tai mökille ihastelemaan tuloksia, rastiväliaikoja tai onnistumisprosenttiasi tulospalvelusta joko suoraan puhelimesi ruudulta tai vaikka tietokoneelta.

Livenä tapahtuman alettua täältä sivuilta. Tai https://events.navisport.fi/results

Sekalaista

Kahvipaikat ja vaellustärpit

Todennäköisesti on. Ainakin ensimmäisenä päivänä Navettagallerian kahvila palvelee koko päivän. muina päivinä paikalle tulee kahvilakärry, josta saa jos jonkinlaista juomaa ja ruokaa. Lisäksi 4. päivän keskuksesta on käveöymatka Ylläsjärven ravintoloihin ja muihin palveluihin.

 

Äkäslompolon ja Ylläsjärven kylällä on sen lisäksi hyvää tarjontaa moneen makuun. Järjestäjien suosikit kisaeväiksi: pizzat Eväskorissa, Velhon Kota kahvilan munkit ja kahvila Suklaaruusun herkut. 

Jos suunnistus ei ole riittämiin, niin tässä pari vinkkiä luontoon: Pirunkurun vaellus, Äkäslompolojärven rannan revontulikeinu ja Äkäskeron valloitus. Voit myös ostaa jonkun treenipaketeista ja suunnistaa joka päivä vaikka kaksi kertaa. Suunnistaminen ei ainakaan lopu kesken. 

Kukaan ei vielä tiedä. Huhujen mukaan Lapissa riittää tuntureita myös idän suunnassa UKK-kansallispuiston syleilyssä, Saariselän kylän kupeessa.  

Löytyikö vastaukset?

Heräsikö kysymyksiä?

Ota yhteyttä