Lappi on yksi maailman kauneimpia paikkoja ja kesäaikana siitä tekee erityisen koko vuorokauden paistava aurinko. Lapland O Weekilläkin tätä maailmanlaajuisestikin poikkeuksellista ilmiötä pääsee ihastelemaan. Yöttömän yön starttien tapahtuessa kello on pyyhkäissyt jo illan puolelle, mutta aurinko on yhä ylhäällä ja valaisee koko laajaa erämaata. Lamppuja ei siis tarvita missään vaiheessa, joten kyseessä ei ole yösuunnistusta sen perinteisessä muodossa. Aurinko pitää huolen valosta ja iltaan kääntyessä sen sävy muuttuu oranssin suuntaan, joka on varma merkki siitä, että viikon hienoimmat suunnistushetket ovat juuri yöttömän yön starteissa, kun taivaanranta tarjoaa tunnelmallista sävyään suunnistajille. 

Olemme valmistautuneet tähän ja kuvaajamme ovat valmiita ikuistamaan suunnistushetkiä suoraan tunturin rinteiltä. Niitä on mukava laittaa kotialbumiin tai jakaa kavereille sosiaalisen median kautta. 

 

Ilmoittautuminen on sujunut vauhdilla ja lumet Lapin erämaasta sulaa hirveää kyytiä. Ratamestarit ovat aloittaneet työnsä ja karttaryhmä viimeistelee tuotokset juhannuksen jälkeen uomissa ja notkoissa vaeltaen. 

Luvassa on mielenkiintoinen viikko laadukasta suunnistusta ja ulkoilua uskomattomassa luonnossa ja loistavassa seurassa. Järjestelytiimi on innoissaan tulevasta haasteesta ja viikosta ja valmiita tekemään kaikkemme, että viikosta tulee eeppinen kesän kohokohta. 

 

Lapland O Week tiimi