Mistä kaikki alkoi?

Aloimme miettiä, miksi rastiviikkoa ei ole juurikaan järjestetty Lapissa...

Luonto

Teknologia

elämys

Mietimme millainen olisi meidän mielestämme unelmien rastiviikko ja mistä suunnistuksen todellinen arvo syntyy? 

Lapland O Weekin tarina

Ensin tuli pieni ajatus, että olisihan se hienoa suunnistaa Lapin tuntureilla laadukkailla kartoilla. Vuosien aikana ajatus jalostui ideaksi ja lopulta todelliseksi unelmaksi, joka oli vain pakko toteuttaa. Ja hyvähän siitä tuli.

Lapland O Week perustajat

Asioita, joista emme halunneet tinkiä mistään hinnasta

Uskomaton luonto ja laadukas suunnistuselämys

Suunnistustapahtuma Lapissa, pitkien etäisyyksien ja harvan asutuksen maakunnassa on haastava rasti. Pitkä matka tuntureille laittoi heti alussa miettimään, mikä on oikeasti tärkeää suunnistustapahtumassa?

Listalle alkoi tulla asioita kuten uniikki luonto, kauniit maisemat, haastava ja nautinnollinen rata, laadukas kartta sekä tapahtumapaikalla olevat ystävät.

Tapahtuman ydin oli juurikin nämä asiat. Paikkojen pitäisi olla majesteettisia, karttojen huippulaadukkaita, ratojen mykistävän mukavia sekä haastavia, ja perheelle ja ystäville on oltava aikaa. Halusimme luoda jotain simppeliä, mutta puhuttelevaa.

Aloimme etsiä paikkoja, joissa suunnistaminen olisi kuin satukirjasta, maisemat kuin postikorteista ja tunnelma kuin elokuvasta. Aloimme kaivaa paikkoja, joissa huhujen mukaan suunnistaminen saattaisi räjäyttää tajunnan ja maisemat aiheuttaa vakavaa Lapin hulluutta. Listalle tuli jääkauden muovaamia rännejä, avotuntureita ja tunturirinteitä. Aloimme olla hyvässä vauhdissa. 

Tutkimme asioita, jotka eivät olleet välttämättömiä

Karsimme joitain asioita 

Listailimme ja tutkimme asioita, joista voisimme karsia tai joustaa. Nopeasti näimme asioita, joita ilman pärjäisimme, tapoja, joita voisimme muuttaa ja kirjoittamattomia sääntöjä, joita voisimme ehkä hieman muokata. Haimme mallia ulkomailta, mietimme asioita uusista kulmista ja rakensimme meidän tapamme toimia ja tehdä. 

Uudelleenjärjestelyn ja asioiden karsimisen jälkeen oli aika miettiä mitä uutta olisi tehtävä, jotta tapahtuma voisi olla mahdollinen. 

Asioita, joille annoimme valtaa

vapaus, teknologia ja kestävyys

Tulimme siihen tulokseen, että tekemällä suhteellisen vähän, tarjoamme itseasiassa hyvinkin paljon.

Aloitimme osallistujasta. Annoimme heille mahdollisimman paljon vapautta päättää. Joustavat lähtöajat helpottavat monen menoa, kun herätyskelloa ei tarvita lomalla ja lasten hoito onnistuu vuorotellen suunnistamalla.

Seuraavaksi laitoimme nykyteknologian töihin. Mietimme miten tulospalvelu ja ilmoittautuminen on järkevää hoitaa niin, että se on helppo osallistujalle sekä järjestäjälle. Päätimme toimia täysin digitaalisesti. Se saattaa jakaa mielipiteitä, mutta se mahdollistaa keskittymisen olennaiseen eli suunnistukseen.

Viimeisenä asiana pyrimme hyödyntämään jo olemassa olevaa sekä paikallista. Pyrimme viemään tapahtumat paikkaan, jossa logistiikka, rakentaminen ja muu sähläys on minimissä. Ja palvelumme, joita käytämme ovat Lapin omia yrittäjiä. 

Syntyi Lapland O Week

Suunnistusviikko, josta olemme aina unelmoineet

2020 Ylläs

2021 Ylläs

2022 Saariselkä

2023 Saariselkä

2024 Levi

2025 xxx

Mukana tekemässä timanttia

Elämyksen tunturissa mahdollistaa

Heräsikö kysymyksiä?

Ota yhteyttä