Mistä kaikki alkoi? Luonto. Teknologia. Elämys.

Aloimme miettiä, miksi rastiviikkoa ei ole järjestetty Lapissa...

Luonto

Teknologia

elämys

Mistä suunnistuksen todellinen arvo syntyy?

Mietimme millainen on meidän mielestämme unelmien rastiviikko

  1. Asioita, joista emme halunneet tinkiä

Uskomaton luonto ja suunnistuselämyksen laatu

Pohdimme, mikä on aikuisten oikeasti tärkeää suunnistustapahtumassa. Listalle alkoi tulla asioita kuten luonto, maisemat, haastava rata, laadukas kartta sekä ystävät. Laitoimme nämä asiat kaiken ytimeen. Paikkojen pitäisi olla sellaisia, että leuat loksahtelee, karttojen parasta mitä rahalla saa, ratojen sellaisia, että niistä keskustellaan illalla saunassa tunteja ja ystäville ja perheelle on oltava aikaa. Tämä mielessämme aloimme tulla siihen tulokseen, että asioita voi tehdä eri tavalla.

Aloimme etsiä paikkoja, joissa suunnistaminen olisi kuin satukirjasta, maisemat kuin postikorteista ja tunnelma kuin elokuvasta. Oli alusta asti selvää, että Suomen Lappi on tähän tarkoitukseen luotu. Lukitsimme paikaksi suurien tuntureiden Ylläksen. Sieltä aloimme kaivaa paikkoja, joissa huhujen mukaan suunnistaminen räjäyttää tajunnan ja maisemat aiheuttaa Lapin hulluutta. Listalle tuli jääkauden muovaamiamia rännejä ja tunturirinteitä. Aloimme olla hyvässä vauhdissa. 

2. Tutkimme asioita, jotka eivät ole välttämättömiä

Karsimme joitain asioita 

Listailimme ja tutkimme asioita, joista voisimme karsia tai joustaa. Nopeasti näimme asioita, joita ilman pärjäisimme, tapoja, joita voisimme muuttaa ja kirjoittamattomia sääntöjä, joita voisimme ehkä hieman muokata. Haimme mallia ulkomailta, mietimme asioita uusista kulmista ja rakensimme meidän tapamme toimia ja tehdä. 

Uudelleenjärjestelyn ja asioiden karsimisen jälkeen oli aika miettiä mitä uutta olisi tehtävä, jotta tapahtuma voisi olla mahdollinen. 

3. Asioita, joille annoimme valtaa

Osallistuja, nykyteknologia ja luonto 

Tulimme siihen tulokseen, että tekemällä suhteellisen vähän, tarjoamme itseasiassa hyvinkin paljon.

Aloitimme osallistujasta. Annoimme heille mahdollisimman paljon valtaa päättää. Mitä jos haluaa nukkua pitkään ja lähtö olisi aikaisin? Mitä jos perheen molemmilla aikuisilla on lähdöt samaan aikaan ja jonkun pitää hoitaa lapsia? Päätimme luopua lähtöajoista ja loimme käsitteen vapaa lähtöaika. Osallistuja saa siis lähteä koska tahansa, kuitenkin tietyn aikaikkunan puitteissa. Annoimme myös vapauden ilmoittautua koska tahansa, samaan hintaan. Miksi? Mielestämme se on reilua. Miettimällä asioita uudelleen saimme poistettua joitain kustannuksia, turhia aikatauluja ja asioita, joilla saimme kokonaisuutta paljon selkeämmäksi.

Seuraavaksi laitoimme nykyteknologian töihin. Mietimme miten tulospalvelu ja ilmoittautuminen on järkevää hoitaa niin, että se on helppo osallistujalle sekä järjestäjälle. Päätimme toimia täysin digitaalisesti. Se saattaa jakaa mielipiteitä, mutta se mahdollistaa keskittymisen olennaiseen eli suunnistukseen. Tekemämme mobiili tulospalvelu Navisport laitetaan toden teolla töihin ja testaamme sen äärirajoille viemistä niin ilmoittautumisessa kuin tuloksia tehdessä erämaan syleilyssä. Jos tämä onnistuu Lapland O Week on maailman ensimmäinen rastiviikko, jonka tulokset on tehty 100 prosenttisesti mobiililaitteilla. 

Pyrimme siis keskitymään olennaiseen, tarjoamaan mahdollisimman laadukkaan suunnistuselämyksen sekä hyödyntämään nykyteknologiaa todella paljon. Uskomme, että lopulta kaikesta tästä kiittää myös luonto.

syntyi viikko täynnä suunnistusta, josta me olemme unelmoineet

Tervetuloa Lappiin, maailman puhtaimpaan erämaahan. 

SEURAA MITÄ TAPAHTUU SOMESSA

Liity UUTISKIRJEelle

Mukana tekemässä timanttia

Elämyksen tunturissa mahdollistaa

Heräsikö kysymyksiä?

Ota yhteyttä