Maastoesittelyt Millaista maastoa on luvassa?

5 päivää, 5 erilaista haastetta

30.7.2022

Avontunturin taikaa

Keskimatka, 

Kiilopää

Yksi koko Lapin jylhimmistä tunturimaisemista avautuu Kiilopään huipulta kohti Urho Kekkosen kansallispuistoa. Tämä mykistävä maisema laittaa suun messingille rasteilla leimatessa lähes koko suunnistuksen ajan. Voimme luvata, että suunnistus Kiilopään avoimilla rinteillä tulee jäämään mieleen, ikuisesti. 

Luvassa on näyttävää avotunturia, ripaus avokalliota, pieniä lampia ja suhteellisen mukavaa maastopohjaa vaivaiskoivusta hiekkaan ja pieneen kiveen. 

31.7.2022

Kuruja ja kallioita

Pikamatka, 

Ahopäät

Ollaanko Sveitsissä vai Suomessa? Kanjoneita, jylhää kallioseinää, pieniä lampia sekä jyrkkäpiirteistä rinnettä sekä kiviä. 

Ahopäät tarjoavat erikoisen suunnistuselämyksen, jonka muistaa varmasti, niin poikkeava se on. Suu ammottaa auki, kun silmä lepää maisemassa.

Maasto on yksi Lapin hienoimmista: yhdistelmä avotunturia, jylhää kalliota ja mielenkiintoista tiheämpää tunturikoivikkoa tarjoten vaativaa suunnistusta alusta loppuun. 

1.8.2022

Vauhtia ja näköalaa

Pitkämatka, 

Urupää

Miltä tuntuisi juosta mukava pitkämatka avotunturin lakia jolkottaen ja rinteistä rastia napsien? Varmasti leppoisalta, joten laitoimme kartalle kokonaisen tunturin kaikkine hienouksineen. Luvassa on sekoitus tasaista avotunturia, nopeaa kangasmetsää, tunturikoivikkoa, avokalliota, jääkausien muovaamaa uomaa sekä hiljaista erämaaluontoa. 

Tästä päivästä ei vauhtia puutu, sen takaavat todella nopea maastopohja ja hyvä näkyväisyys. Ja kaiken kruunaa maisematakuu kohti avotuntureita. 

2.8.2022

Välipäivä harjoitellaan ympäri Saariselkää

Tässä vaiheessa viikkoa voi porukalla suunnata kylälle syömään tai erilaisten aktiviteettien pariin. Sähköpyörä tarjoaa vauhtia ja eksotiikkaa tai IG-kuvailu vaikkapa Kiilopään huipun penkillä erilaista viihdykettä.

Suunnistamaan halajaville luomme mielenkiintoisia harjoituksia Saariselän ympäriltä, jotta suunnistusnälkä saadaan varmasti sammutettua. Luvassa maastoja, joissa on nautinto juosta ja risut eivät hidasta menoa. 

3.8.2022

Tunturin reunalla

Keskimatka,

Kaunispään rinne

Surffailua tunturikoivikossa, mukavia rastipisteitä tunturin rinteessä ja pieni pala avotunturia majesteettisella näkymällä erämaahan ja isoon "kanjoniin". Kyllä kiitos!

Kaunispäänrinne ja takaosan mahtava kuru tulevat yllättämään ja tarjoaa varmasti omanlaista eksotiikkaa. 😉 Luvassa on nopeakulkuista maastoa, tunturin rinteiden männikköä, tunturikoivuja sekä paljon erikokoisia notkoja. Ja koska kyseessä on tunturin rinne, luvassa on haastavia rastipisteitä ja -välejä. 

4.8.2022

Tunturikoivikkoa

Pikamatka, 

Kaunispään huippu

Viikko kruunataan maastolla, jossa varmasti viihtyy, sillä pohja kengän alla on hyvä ja maasto uniikki. Matala tunturikoivikko sekä avotunturin ja metsän reunavyöhyke luo sellaisen yhdistelmän, jota ei joka päivä koe. Välillä tiheäkin koivikko takaa haastavaa suunnistusta heti lähdöstä ja maaliin juostaan näyttävää avotunturia maisemista nauttien. 

Viikko saa arvoisensa päätöksen nopeassa maastossa, jossa porotkin viihtyvät.