Maastoesittelyt Millaista maastoa on luvassa?

5 päivää, 5 erilaista haastetta

29.7.2023

Lapin kaikki metkut 

pikamatka, 

Aurora

Viikko aloitetaan maastolla, joka tarjoaa Lapin ihmeet ja metkut kompaktissa, mutta todella haastavassa paketissa. Aurora-tuvan ympäristö on kuuluisa revontulien katselupaikkana, mutta suunnistajille alue on vähintäänkin yhtä kutkuttava: on avokalliota, kurua, kangasta, suppaa, rinnettä ja ojaa. Löytyy myös mäkeä, polkuja ja maisemia. 

Ja koska kyseessä on tulinen pikamatka, on haaste varmasti viikon alkuun riittävä. 

30.7.

Kaasu pohjaan kankailla

Keskimatka, 

Välimaa

Kaasu pohjaan ja kompassi vakaana. Välimaan läpi kulkee talvisin Saariselän uskomaton kuutamolatu, eikä suotta. Kangasmaasto vanhoine puineen, loivine nousuineen sekä kauniine maisemineen on täydellinen paikka nauttia lappilaisesta kangasmaastosta myös suunnistaen. 

Vaikeus tulee vauhdista ja voimme luvata, että tästä maastosta on vaikea olla pitämättä. 

31.7.2023

Kun silmä lepää

Pitkämatka, 

Vahtamapää

Vahtamapää, tuo Saariselän hiljainen, mutta mahtava avotunturi. Reunoilla peitteistä koivikkoa ja päällä lentokenttämäistä avotunturia. Näkymät avautuvat jokaiseen ilmansuuntaan, joten rasteilla leimatessa on maisematakuu. 

Eeppiset maisemat, mukava maastopohja, näyttävät rastivälit sekä hyvä fiilis saa varmasti suunnistajat viihtymään. 

2.8.2022

Välipäivä harjoitellaan ympäri Saariselkää

Tässä vaiheessa viikkoa voi porukalla suunnata kylälle syömään tai erilaisten aktiviteettien pariin. Sähköpyörä tarjoaa vauhtia ja eksotiikkaa tai IG-kuvailu vaikkapa Kiilopään huipun penkillä erilaista viihdykettä.

Suunnistamaan halajaville luomme mielenkiintoisia harjoituksia Saariselän ympäriltä, jotta suunnistusnälkä saadaan varmasti sammutettua. Luvassa maastoja, joissa on nautinto juosta ja risut eivät hidasta menoa. 

2.8.2022

Kurun äärellä

Keskimatka,

Pääsiäiskuru

Nopeaa avotunturia kurunäkymällä. Yksinkertainen resepti, mutta uskomme, että viihdytte. Iisakkipään mukava ja nopea maastopohja, ripaus pieniä notkoja sekä tunturikoivut tuovat lappilaista mystiikkaa ison annoksen.

Ja maisematkin ovat todella katsomisen arvoisia, joten jos joku päivä haluaa hieman pysähdellä kuvaamaan on tämä se päivä 😉

3.8.2023

Alaspäin uomia 

Pikamatka, 

Lutto

Luttojoen yläjuoksuilla ja Iisakkipään pohjoisrinteessä on pala lappilaista timanttia. Hyvinkin poikkeuksellinen maasto on hyvä jättää viikon kruunuksi. Kun kartalla on vesikuoppia, pieniä lampia, uomia sekä notkoja ja mausteena katajia ja tunturikoivuja on suunnistukseen pelimerkit kohdallaan. 

Ja koska pääsääntöinen suunta on alaspäin, matkakin taittuu mukavasti ja virheitä ei kannata tehdä. Luvassa pikamatka, joita ei joka vuosi eteen tule.