Lapland O Week käynnistettiin hankalimpana mahdollisena aikana, vuonna 2020, jolloin Covid-19 sekoitti maailman. Tämä laittoi tapahtumajärjestäjät todelliseen testiin. 

Vuosi 2021 tulee olemaan erilainen, ensimmäinen vuosi “uutena normaalina”. Listasimme asioita, jotka ovat  tulleet jäädäkseen Lapland O Weekille:


1. Maasto ja maisema kaikki kaikessa

Emme mene tapahtumakeskus edellä, vaikka autojen parkkeeraus onkin tärkeää. Viemme tapahtumat sinne, missä on eeppisimmät maastot ja maisemat. Joskus sinne pääsee autolla viereen, joskus pitää kävellä joitain kilometrejä. 2021 pyrimme siihen, että yksi tapahtuma on kirjaimellisesti tunturissa.  


2. Kaikki eivät välttämättä mahdu mukaan

2020 sen aiheutti Covid-19, mutta vaikka pandemian pelko väistyy saattaa silti SOLD OUT lappu tulla luukulle jossain vaiheessa. Kansallispuistossa on parhaat maastot, joten paikat voivat olla kortilla osallistujakaton takia, koska luonnon kanssa pitää olla väleissä. 


3. Joustavuus kunniaan

Kaikkien ei kannata tulla samaan aikaan paikalle, sillä kahvia ei ehditä keittää, vessoihin tulee jonoja, hermot menee parkkeeraukseen ja lähdöissäkin on ruuhkaa. 2021 pyrimme jakamaan suunnistuselämyksen niin, että aikaa ei tarvitse käyttää turhuuteen. 


4. Aikaa fiilistellä

Olemme sitä mieltä, että suunnistus kannattaa ottaa rennosti, nauttia menosta ja fiilistellä vähän Lappia. Siksi pyrimme siihen, että LOW edustaa yhdessäoloa, hyvää fiilistä ja elämyksiä. Toki tuntureilla saa painaa kuin hirvi, mutta siltikin pilke silmäkulmassa. 


LOW tiimi