Lapissa kevät on ollut poikkeuksellisen aikaisessa ja toukokuun helleaalto sulatti lumet yhdessä hujauksessa. Ja sehän on meille passannut oikeinkin hyvin ja kalenterin näyttäessä kesäkuun ensimmäistä päivää on LOW-karttoja ehditty tekemään jo hyvä tovi. Koko kartoitustiimi Koirikivi, Taivainen & Uusimäki on päässyt tunturien makuun ja karttaa syntyy. Suunnistava kansa janoaa tietoa tulevista maastoista ja kartoista, joten tässäpä pientä paljastusta etappikohtaisesti mitä tuleman pitää:


    1. Aurora Saariselän suosituin paikka revontulien jahtaamisen on myös suunnistukseen mitä paras. Maastotiedustelussa maasto on todettu poikkeuksellisen pienipiirteiseksi kalliomaastoksi, jossa on kartalla kalliota, suppaa, tunturia, kiveä, kurua ja vaikkapa vaelluspolkua. Pikamatka tulee tarjoamaan taidollista haastetta heti viikon kärkeen. Kartoille ei juuri vihreää väriä laiteta, joka kertoo paljon kulkukelpoisuudesta. Kaikenlaisia koloja ja painaumia on rastien paikoiksi, joten luvassa on suunnistusnautintoa heti viikon kärkeen. 
    2. Välimaa Kartoittaja Koirikivi meinasi, että onpahan nopeaa ja tyhjää maastoa, jossa rastipisteet ovat harvassa. Vauhtia voi pitää sydämensä kyllyydestä lappilaisella kankaalla. Kartalta löytyy mielenkiintoisia kullanhuuhtojien uurteita sekä vanha kaivos, joten rasteilla saattaa kokea pientä eksotiikkaa. Ja koska rinne viettää loivasti moneen suuntaan on eteneminen varmasti vauhdikasta. Kompassia pitää vilkuilla, sillä kartalla valkoisen värin lisäksi ei ole juuri muuta löydy. 
    3. Vahtamapää Jos Välimaa tarjoaa vauhdikasta kangasta on Vahtamapää vauhdikasta avotunturia. Pohja on todella mukavaa ja etenemistä hidastaa vain pienet tunturikoivut siellä täällä. Näkymää on moneen suuntaan ja rastipaikoiksi avokalliota, pieniä notkoja ja kumpareita. Muutama hieno laakea laakso tarjoaa pienipiirteisempää paikkaa pitkänmatkan väsyttämille aivoille, jossa saattaa mennä tovi rasteja tunturikoivikossa kiikaroidessa. 
    4. Pääsiäiskuru on tunturirinteiden päivä. Suppia, notkoja ja monenlaista kasvillisuutta tunturin laella ja rinteessä. Vauhtia saa pitää, mutta vastapainoksi on luvassa laajoja notkoryppäitä, jossa helposti menee vipuun, jos ei ole tarkkana. Kartoittajiakin ilahduttanut Pääsiäiskuru on jylhä ilmestys ja sen reunalla leimatessa varmasti mieli lepää. Itse kuru jätetään rauhaan, sillä se on koti monelle harvinaiselle ja ainutlaatuiselle lajille. 
    5. Lutto tarjoaa viikolle arvoisensa päätöksen. Luvassa on lampia tunturin rinteessä, suppia, notkoja, avotunturia ja koivikkoa. Maasto ei päästänyt kartoittajaakaan helpolla, sen verran pienipiirteistä rinnejumppaa sai tehdä. Lutto antaa kuvan siitä mitä Lapin maastot ovat parhaimmillaan: nopeita, haastavia ja mukavia. 
 
 

Luvassa suunnistusannos, joka varmasti täyttää vaativimmankin suunnistusnälän. Ja kartat on uusia, joten varmasti yllätykisä ja elämyksiä luvassa koko rahalla 🙂

tervetuloa Lappiin, 

LOW-tiimi

Ilmoittaudu mukaan Saariselän tuntureille