Lapland O Week 4. tapahtumapäivä alkoi sankan sumuverhon seassa ja ensimmäiset suunnistajat saikin käyttää kompassia avontunturissa näkyväisyyden ollessa vain kymmeniä metrejä. Aurinko kuitenkin kömpi esiin ja pääosa haasteellisesta keskimatkan päivästä saatiin suunnistaa loistavassa aurinkoisessa säässä. Maasto oli viikon mäkisin ja lähes jokainen suunnistaja sai kokea Kaunispää tunturin koko komeuden ja haasteellisuuden alhaalta aina ylös huipun maaliin. Rastipisteinä oli muurahaispesiä, notkoja ja suppia ja päivän sana olikin tarkka suunnistus tunturikoivikossa ja notkoviidakossa. 

Sorsa voitti keskimatkan valtiaissa, Kauppila vahvalla loppuvedolla valtiattarien ykkönen

Välipäivän jälkeen nähtiin mielenkiintoinen ja tasainen keskimatkan kilpailu Luttojoen tuntumassa monen miehen ollessa parin minuutin sisällä kärjestä. Tampereen Pyrinnön Aleksi Sorsa teki tasapainoisen juoksun ja korjasi voiton raastavalla radalla. Mikko Knuuttila Ikaalisten Nousevasta jäi 14 sekuntia ja Sorsan seurakaveri Mikko Eerola 54 sekuntia. 

Naisten Valtiatar sarjassa Angelniemen Ankkurien Sanna Kauppila nousi vahvalla loppuvedolla voittoon ohi lopussa virheitä tehneen Kirsi Nurmen. Kaksikon ero maalissa oli 11 sekuntia. Myös Kalevan Rastin Siiri Silvennoinen pääsi lähelle ollen kolmas 47 sekuntia Kauppilan perässä. 

Viimeisen päivän yhteislähtöön lähdetään Aleksi Sorsan johtaessa Valtias sarjan yhteiskilpailua reilulla 4 minuutilla ja Kirsi Nurmen johtaessa Valtiatar sarjan yhteiskilpailua vajaalla 5 minuutilla.

 

Viikko päättyy torstaina molemmilla sarjoilla 8km yhteislähtöön Kuanispään huipun avoimessa suppa-tunturimaastossa. 

 

Tulokset, kuvat ja väliajat

GPS-seuranta