Vuoden 2022 Lapland O Week polkaistiin käyntiin perinteikkäässä Kiilopään tunturikeskuksessa Urho Kekkosen kansallispuiston jylhissä maisemissa. Hieman sateinen ja usvainen keli toi pientä virkistystä suunnistussuorituksiin, mutta tästä huolimatta osallistujat viihtyivät tunturissa erinomaisesti. Ratamesteri Olli-Markus Taivaisen radat keräsivät kiitosta ja avotunturissa risteilleet radat tarjosivat monelle aivan uudenlaisen kokemuksen. Tunturin takarinteen pienipiirteisempi kalliomaasto pienillä lammilla höystettynä ja mukavapohjainen maasto toi mukavaa yhdistelmää suunnistukseen. Kova vauhti ja arvaamaton tunturikoivikko aiheuttikin monelle haasteita ja ilman virheitä selvisi vain harva. 

Nymalm ja Nenonen vauhdikkaimmat erämaassa

Erämaan Valtias sarjassa pidettiin hurjaa kyytiä Kiilopään avotunturissa. Kalevan Rastin Lauri Nenonen kellotti ajan 31.25 6,7km radalla ja voitti Tampereen Pyrinnön Aleksi Sorsan 50 sekunnilla. Nuorten MM-kisoissa vauhtiaa väläyttänyt Akseli Virtanen oli kolmas 1.10 Nenosen perässä. 

Erämaan Valtiattarissa Amy Nymalm oli omassa vauhdissaan edeten suhteellisen virheettömästi voittoon. Pohjantähden kaksikko Kirsi Nurmi ja Sara Niva jäivät parisen minuuttia. 

Viikko jatkuu haastavalla Ahopäiden kanjonimaastolla 31.7. 

 

Tulokset, kuvat ja väliajat

GPS-seuranta