Lapland O Week on suunnistusviikko kaikille: nuorille ja vanhoille, huipuille ja vähemmän huipuille sekä maisemien tiirailijoille ja todellisille pihkaniskoille. Tässä parhaat vinkkimme lapsiperheille, miten koko perhe viihtyy Lapin tunturimaisemissa. 

  1. Lähdöt joustavasti Meillä maastoon pääsee lähtemään joustavasti päivän aikana eikä lähtöaikoja ole. Näin koko perheen aikataulut ja lastenhoidot on helppo laittaa kuntoon, ja jokaiselle löytyy aikaa nauttia Lapin erämaassa suunnistamisesta
  2. Oma rata pienimmille pihkaniskoille Tälle vuodelle kehitimme aivan perheen pienimmille oman ratansa, LOW-rallin. Muutaman sadan metrin radalla pääsee seikkailemaan tapahtumakeskuksen ympäristössä ja saa esimakua miltä leimaaminen ja suunnistaminen Lapissa on. 
  3. Tapahtumat lähellä Tänä vuonna tapahtumat ovat lähellä Saariselän keskusta, joten auton pakkaaminen, logistiikka ja muu “käytännön ralli” jää väliin ja koko poppoo voi nauttia itse tekemisestä. Tapahtumiin voi reippailla kävellen poroja ja tunturiporoja ihastellen. 
  4. Kylä täynnä tekemistä Saariselältä löytyy muun muassa näköalapaikkoja, frisbeegolfia, kylpylä, saunoja, hienoja luontopolkuja, lapsiystävällisiä ravintoloita ja paljon tekemistä perheille. Pelkoa mökkihöperyydestä ei ole, sillä tekemistä löytyy läheltä sekä moneen makuun ja hintaan.
  5. Porot Lappihan on porojen valtakuntaa, joten tuo tunturien asukki varmasti antaa viikon aikana aihetta hymyyn ja nauruun. Poro saattaa tepastella terassille esimerkiksi kesken iltapalan. 
  6. Saattaja mukaan vaikeammille radoille Lapissa on ilo suunnistaa ja mikäli mieli tekee jo vaikeammille radoille on saattaja hyvä vaihtoehto. Ei muuta kun tuttu tuki ja turva mukaan ja maastoon. 
  7. Matkusta Saariselälle osissa Kauas on pitkä matka, mutta matkustaminen on tuplasti mukavampaa, kun matkan jakaa osiin. Ensimmäisenä päivänä rennosti vaikkapa Ouluun ja seuraavana päivänä hyvällä energialla Lapin halki. Molemmille matkoille kun valitsee parhaat pysähdypaikat ja loistavat eväät, niin matka menee hujauksessa. 
  8. Auto junaan Kun haluaa päästä helpolla, niin perhe junaan autoineen ja nukkumaan. Aamulla heräätte Rovaniemeltä ja sieltä on muutaman tunnin ajelu paikan päälle. Matkalla voi ihastella esimerkiksi Luostotunturin maisemaportaita tai Napapiiriä. 
  9. Perheystävällistä majoitusta Saariselkä on tottunut majoittamaan perheitä, joten majoitusta löytyy vaativankin perheen makuun. Monessa paikassa on hienosti tilaa isolle porukalle ja kysymällä moneen paikkaan saa syöttötuoleja, matkasänkyjä ja muita välineitä, jotka helpottavat omaa menemistä. 
  10. Laadukkaat ruokakaupat Ivalon Supermarketit, Kuukkelin K-Market ja matkalla Sodankylän kaupat pitää huolen, että lomalla saa syödä mitä huvittaa ja tekeminen ei jää ruuasta kiinni. 
  11. Rento meininki Lowilla ei jäykistellä, vaan meno on rentoa ja lupsakkaa. Emme tuijota voittoaikoja tai lähtölistoja vaan meillä viihdytään ja nautitaan Lapista. 
Aika lähteä Lappiin nauttimaan elämysrastiviikosta tuntureiden syleilyssä. 

LOW-tiimi

 

Ilmoittaudu mukaan Saariselän tuntureille