Lapland O Week päätöspäivänä saatiin nauttia sumuisesta, mutta tunnelmallisesta säästä Kaunispään Huipulla. Olli-Markus taivaisen tekemillä radoilla riitti haastetta ja moni saikin hieroa päätään haastavassa tunturikoivikossa, joka oli täynnä suppia ja pieniä kumpareita. Ratojen loppupuolella tarjottiin vielä viimeinen kerta tunturin päälle nousua, joka laitoi kaikki puuskuttamaan. 

Sorsa ja Kauppila Erämaan parhaat

Erämaan Valtiaissa ja Valtiattarissa ratkottiin viikon paremmuus yhteislähdöllä 8,4km radalla. Kalevan Rastin Lauri Nenosen voittoajat noin 40 minuuttia ja SK Pohjantähden Kirsi Nurmen noin 50 minuuttia kertovat maaston olleen todella nopea. Miehissä KR oli vireessä, sillä Jere Pajunen oli toinen reilut 10 sekuntia Nenoselle taipuneena. Naisissa pitkään johtanut Kalevan Rastin Veera Laaksoviita taipui Nurmelle aivan lopussa 11sekuntia. 

Koko viikon ajan taisteltiin Erämaan Valtiaan ja Valtiattaren tittelistä. Miehissä Tampereen Pyrinnön Aleksi Sorsa eteni joka päivä vakuuttavasti ja voitti kokonaiskilpailun sijoitussuoralla 2,5,2,1 ja 8 ja ero seuraavaan Miika Suomiseen kertyi vajaat 4minuuttia. 

Naisten kokonaiskilpailussa Sanna Kauppila nousi voittoon, kun tulosten uudelleen tarkastuksessa 4. päivän osalta Kirsi Nurmi jouduttiin hylkäämään puuttuvan leiman takia. Kauppila voitti kokonaiskilpailun ja Laplandwayn 1000€ lahjakortin vajaan 5minuutin erolla Siiri Silvennoiseen. 

Vuonna 2023 Saariselkä ja sama ajankohta

2022 Lapland O Week on saatu päätökseen ja vuosi 2023 on jo suunnittelussa. Paikka tulee olemaan tunturi-Lapin sydän Saariselkä ja ajankohta heinä-elokuun vaihde. Järjestäjäpoppoo on aloittanut lenkkeilyn teemalla “maastohunt”, joten pian alkaa selvitä, mistä löytyy seuraavat helmet ja elämykset Lapland O Weekin näyttämöiksi. 

 

Saariselkä hiljenee, mutta vain vuodeksi.

 

Tulokset, kuvat ja väliajat

GPS-seuranta