Teini ja Kirmula Lapland O Weekin Valtiaat keskiviikon keskimatkalla – torstaina vuorossa suunnistusviikon päätöspäivä ja sähäkkä pikamatka yhteislähdöllä

 

Ylläksen rinteet tarjoilivat fyysistä maastoa ja suunnistuksellisia haasteita.

 

Suunnistustapahtuma Lapland O Week jatkui keskiviikkona Ylläksen rinteillä puurajan tuntumassa. Huippusuunnistajien Erämaan Valtiaat ja Valtiattaret suunnistivat fyysisen ja haasteellisen keskimatkan, jossa sai olla koko ajan tarkkana.

Naisten Erämaan Valtiatar oli Kalevan Rastin Marika Teini, joka ei ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa. Virheitä kertyi Teinin oman arvion mukaan kolmisen minuuttia.

– Hieno kisa. Vaativa, sai suunnistaa tarkasti. Nyt ilahdutti se, että kulki vähän paremmin kuin aiemmin tällä kaudella, Teini totesi kisan jälkeen Ylläksen rinteillä.

Kesän MM-kisoissakin Suomea edustanut Teini suunnisti 5,3 kilometrin kisan aikaan 38.03. Toiseksi tullut Tampereen Pyrinnön Venla Harju hävisi 19 sekuntia. Kolmanneksi sijoittunut Lynxin vasta 17-vuotias Salla Isoherranen jäi Harjulle tasan minuutin.

Alavireisesti menneiden MM-kisojen jälkeen Marika Teini jatkoi kisakauttaan Lapland O Weekillä. Jalkavaivoista kärsinyt Teini aikoo jatkaa Ylläkseltä suoraan Ruotsin Idreen maailmancupin osakilpailuihin ja sen jälkeen vielä Jukolan viestiin Rovaniemelle.

– Loppukauden tavoitteena on, että tulisi edes jostain kisasta hyvä mieli. Ei ne MM-kisat hirveästi ilahduttaneet. Ei kulje, jalka on rikki eikä rastejakaan oikein löydä, Teini sanoi.

Maailmancupin ja Jukolan viestin jälkeen Teini suuntaa lääkärin pakeille, ja edessä on todennäköisesti jalkaleikkaus.

– Ensi kaudelle treenataan varmaan vähän eri tavalla, ja katsotaan josko minusta sprintterin saisi aikaan, Teini totesi viitaten ensi vuonna Tanskassa pidettäviin sprinttimatkojen MM-kilpailuihin.

Keskiviikkona miesten Erämaan Valtiaiden herruus meni Kalevan Rastin Miika Kirmulalle. Ylläs ei päästänyt Kirmulaakaan helpolla, sillä hänkin arvioi tehneensä virheitä muutaman minuutin edestä.

– Oli mukava rata, teki mieli jäädä pysähtelemään tunturissa, Kirmula sanoi.

Kirmulan voittoaika Valtiaiden 6 kilometrin radalla oli 35.26. Toiseksi sijoittui Ikaalisten Nousevan-Voiman Teemu Oksanen ajalla 36.18 ja kolmanneksi Kooveen virolainen Lauri Sild ajalla 36.33. Myös Sild nautiskeli Ylläksen radoista ja maisemista.

– Vaikeaa oli teknisesti ja fyysisesti. Loivassa alarinteessä oli vaikea pysyä oikealla linjalla, mutta hauskaa oli. Pari pikku virhettä, mutta hyvin. Tosi kivat maastot, en ilman syytä ajanut tänne etelä-Virosta, Sild kertoi.

Tulokset: https://navisport.fi/events/40a64bf3-aa8c-48af-b8b8-f00e110dbc27/results/5c49b9e1-5361-4c36-8604-3eb2ea1c8876