“Ei perhana, tämä on ihan uskomatonta”. 

Kun aloimme LOW-tiimillä suunnittelemaan Lapland O Weekiä Saariselän ympäristöön oli tiedossa, että siellä luonto on kaunista ja maisemat hienoja, mutta silti se, mikä siellä odotti yllätti. Suunnistuslaseilla kaikki näyttää erilaiselta, mitä hiihtäessä tai vaeltaessa, ja siksi aarteet joita kartoille päätettiin rustailla yllättivät kaikki. 

Kartoittajat saivat ennen todella aikaisen ensilumen saapumista tehtyä hyvän osaa kartoitustyöstä ja talvehtimaan jäi karttoja, joita harvoin Suomessa tapaa: avontunturia yhdestä kartasta on yli 90 prosenttia ja toista kun katselee, voisi luulla olevansa Alppien ylängöille, niin karua ja mahtavaa seinämää on tarjolla. 

Kartat ja maastot tulevat olemaan vuonna 2022 Lapland O Weekillä hienot ja Suomeen täysin poikkeukselliset. Sen lisäksi miljööt, jossa suunnistajat saavat vetää nastareita jalkaansa on jotain poikkeuksellista. Kiilopäällä perinteinen Suomen Ladun päämaja ja Urho Kekkosen kansallispuisto tarjoavat unohtumatonta suunnistusmuistoa, jota voi muistella vuosikymmenien päästä. Samaa voidaan sanoa Kaunispään huipulle rakentuvasta keskuksesta. Suunnistussuorituksen jälkeen voi istahtaa tunturin rinteelle, ottaa pullosta vettä ja antaa katseen levätä Iisakkipään takana väijyvässä erämaassa. 

Lapland O Week 2022 tulee tarjoamaan hienot puitteet, jossa suunnistaa, lomailla ja viettää aikaa perheen ja tuttavien kanssa. 

Työt on täydessä vauhdissa ja uskomme, että tulette viihtymään. 

 

Punakynällä kannattaa merkitä kalenteriin heinäkuun loppu ja elokuun alku. Luvassa on suunnistuselämys, jollaista ei vuosittain pääse kokemaan. 

 

 

LOW-tiimi