Lapland O Week kaksi etappia piti suunnistaa Pallas-Yllästunturin kauniissa maisemassa, Kukastunturin karuilla rinteillä. Kaiken piti olla valmista, 10 neliökilometriä karttaa oli valmiina tehtynä ja radat odottivat seikkailijoita tunturiin. Kuitenkin koronavuoden kasvaneet retkeilijämäärät ja pelko arvokkaan tunturiluonnon kulumisesta suunnistuksessa sai Metsähallituksen toisiin aatoksiin aivan viime hetkillä ja LOW karavaani siirtyy pois arvokkaasta tunturiluonnosta maastoon, joka sekin on vertaansa vailla.

Olemme sitä mieltä, että luontoa on kunnioitettava ja se menee aina edelle. Teimme kaikkemme, jotta maailman luokan vastuullinen tapahtuma Kukaksen ainutlaatuisessa kansallispuistoympäristössä olisi ollut mahdollinen. Oma paras suoritus ei aina riitä, joten aloimme tutkia loistavia vaihtoehtoisia paikkoja.

Kukaksen päälle suunniteltu keskimatka viedään maastoon, jossa on norjalaistyyppistä rinnesuota ja puita on kaatunut vain karhun jäljiltä. Luvassa on vauhdikasta vihreää keidasta, jossa silmä lepää. Pitkällämatkalla sama meno jatkuu soiden ja rehevän kangasmaaston ollessa pääasiallinen maastotyyppi, vaarojen tuodessa hieman rouheutta maisemaan. Kakun kruunaa kruisailut uomissa avotunturissa ja unohtumaton näkymä Kuertunturin suuntaan. Jos Kukastunturi olisi ollut hieno paikka suunnistaa, löysimme korvaajaksi paikan, joka on erämaata koko komeudessaan.

Ja kartat alkaa valmistua, ravintolasta saa kahvia ja burgeria ja bajamajat suuntaa kohti Yllästä. Vielä vauhdikkaan LOW-listan teko maalisuora musiikiksi, niin alkaa olla palikat kohdallaan unohtumattomalle viikolle. Vai mitä mieltä olette, kun silmäilette tulevia karttapaloja? 😉